Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Goed mikken = de kunst

Elke dag gaan miljoenen mensen op zoek naar diensten, producten, informatie en ontspanning via zoekmachines zoals Google, Yahoo! en Bing. Als ze een zoekterm intypen in de zoekbalk verschijnen er zoekresultaten die gerelateerd zijn aan hun zoekopdracht, met de meest relevante bovenaan.

Wat is SEO?

SEO (Search Engine Optimization) of zoekmachine optimalisatie geeft uw website een betere positie in de organische resultaten van de zoekmachines. Het resultaat? U blijft langdurig zichtbaar op het internet.

SEO techniek

Het optimalisatietraject van een website omvat verschillende aspecten:

  • Een zoekwoordenonderzoek
  • De code van de website wordt opgefrist en zoekmachinevriendelijk gemaakt
  • De inhoud van de site wordt geoptimaliseerd

SEO houdt echter niet op bij het optimaliseren van de website zelf. Factoren zoals link building en social media optimization zijn minstens even belangrijk om een goede positie te behalen. De ranking in de zoekmachineresultaten is grotendeels afhankelijk van de belangrijkheid van de website. De zoekmachines meten die ‘autoriteit’ aan de hand van het aantal inkomende links van andere websites.

SEO copywriting

SEO copywriting: dat zijn teksten die uw bezoekers verleiden en Google doen likkebaarden. Ons team van SEO-copywriters houdt uw doelpubliek in het achterhoofd én bekoort de zoekmachines. Zo wordt u niet alleen gevonden, maar worden uw bezoekers ook geïnspireerd zodra ze op uw website terechtkomen.

De voordelen van SEO?

Wilt u graag meer bezoekers op uw website? Wilt u meer leads en meer omzet? Het optimaliseren van uw website voor de zoekmachines zal hiertoe bijdragen. Wat zijn de voordelen van een hoge score in bijvoorbeeld Google?

  • Een verhoogde zichtbaarheid bij uw doelgroep
  • Een grotere merkbekendheid
  • Meer geïnteresseerde websitebezoekers

Hoe pakken we SEO aan?

SEO project management

Een SEO project omvat een analyse van uw website, een zoekwoordenonderzoek, de technische en inhoudelijke optimalisatie van de website en het optimaliseren van externe factoren zoals link building, sociale media optimalisatie, etc. Het volledige optimalisatieproject wordt door onze SEO professionals uitgevoerd. Dankzij een uitgebreide rapportage en een online reporting blijft u het hele jaar door op de hoogte van de behaalde resultaten.

SEO consultancy

Wilt u uw SEO project niet volledig uitbesteden of heeft u zelf iemand in dienst die verantwoordelijk is voor de optimalisatie van uw website? Kies dan voor SEO consultancy. Daarbij gaan wij steeds van start met een uitgebreide SEO audit. Tijdens deze audit wordt uw site geanalyseerd en worden SEO actiepunten bepaald. De aanpassingen voert u zelf uit, terwijl u begeleid wordt door onze consultants.

SEO training

Wilt u het fijne weten over SEO en zelf uw website optimaliseren? Dan kunt u bij ons terecht voor een doorgedreven SEO training.