MEER INZICHT en een hogere roi

kwaliteitsvolle content

De trafiek op uw website tot in de puntjes ontleed

Web Analytics is de rode draad doorheen elk digitaal marketing project. Want meten is weten en het analyseren van uw website zorgt voor nuttige informatie waarmee we het rendement kunnen verhogen. Een doorgedreven analyse van uw website is daarom erg belangrijk.

De voordelen van Web Analytics

Wat zijn nu precies de voordelen van een kwaliteitsvolle analyse? We zetten ze even op een rijtje:

  • Verzamelt objectieve informatie over het websiteverkeer, het gedrag en de conversiepatronen van uw bezoekers
  • Zorgt voor inzicht in het succes van uw online marketingcampagnes
  • Ontleedt de conversiepatronen van uw websitebezoekers
  • Stelt u in staat om opportuniteiten te ontdekken, de campagnes bij te sturen en actie te nemen in functie van de commerciële doelstellingen van uw website

Transparante en doorgedreven analyse

De juiste rapporten maken en het interpreteren ervan is het échte werk. Aan de hand van deze rapporten krijgt u inzicht in uw website en de websitebezoekers, zodat u de juiste beslissingen kan nemen om uw website te optimaliseren. Deze optimalisatie is een cyclisch proces van meten, aanpassen, opnieuw meten, aanpassen, enz. Queromedia zorgt niet enkel voor de installatie en configuratie van uw webanalytics programma, maar ook voor de interpretatie van de gegevens en de rapportering. U kiest zelf hoe dikwijls u deze rapporten wilt ontvangen.

Bezoekers en processen meten

In een website analysetool kan u onder meer trechters instellen voor bepaalde processen die bezoekers moeten doorlopen, zoals een aankoop, inschrijving of informatieaanvraag. Zo kan u perfect volgen hoeveel conversies (of gewenste acties) er worden gerealiseerd en achterhalen in welke stap van het proces bezoekers afhaken. Met die gegevens kan u uw website optimaliseren. Web analytics biedt dus een concreet antwoord op concrete vragen die het succes van uw website drastisch beïnvloeden.

Google Analytics

Google Analytics is een gratis webanalyse oplossing van Google. Door Google Analytics te installeren brengen we het verkeer op uw website in kaart: het aantal bezoekers, het aantal bekeken pagina’s, hun land van herkomst, etc. Daarnaast traceren we welke inhoud (content) het meest bekeken wordt en kunnen we conversiegegevens bijhouden. Google Analytics is met andere woorden ideaal om de impact van uw online marketingacties te volgen.