Quixey, de functionele zoekmachine voor apps

QuixeyApps zijn ondertussen enorm populair geworden en elke dag worden er nieuwe, handige apps ontworpen. Het wordt daardoor echter steeds moeilijker om net die app te vinden waar je naar op zoek bent. Bovendien worden apps vaak enkel geïndexeerd op basis van hun naam of beschrijving. Quixey, een nieuwe zoekmachine voor apps, indexeert ook de inhoud van apps, zodat je veel gerichter kan zoeken.

Het app discovery problem

Je kan ondertussen reeds met verschillende zoekmachines naar apps zoeken. Zo kan je met ‘Google Play’ naar apps zoeken voor android toestellen en hebben ook Bing en Yahoo een speciale app zoekmachine geïntegreerd. Er bestaan zelfs al gespecialiseerde app zoekmachines zoals Appsfire, Appolicious en Xyologic.

Het probleem met deze zoekmachines is echter dat ze de content van apps niet indexeren. Daardoor ontstaat wat men het ‘app discovery problem’ noemt: de meeste apps verschijnen wel in de zoekresultaten, maar enkel op basis van hun naam of beschrijving en niet volgens hun inhoud.

Quixey lost het app probleem op en introduceert functioneel zoeken

Quixey indexeert daarentegen wel de content van de apps, waardoor de zoekresultaten relevanter zijn. Maar Quixey doet meer dan dat. Het indexeert beschikbare apps op verschillende platformen en het doorzoekt ook webinhoud dat apps bevat. Daardoor geeft Quixey in de zoekresultaten apps voor allerlei platformen weer, zowel gratis als betalend.

Quixey wil vooral voortrekker zijn van het functioneel zoeken. Dat wil zeggen dat het de bedoeling is dat je met Quixey zoekt op de functie van de app, in plaats van bijvoorbeeld de naam of de categorie van de app. In de zoekbalk staat dan ook de voorgeschreven vraag: “what do you want to do?”. Een simpel antwoord op de vraag volstaat om een reeks apps te vinden die aan jouw behoeften voldoen.

Functioneel zoeken met Quixey

De toekomst van Quixey

Quixey startte in 2009 en het bedrijf mocht na twee jaar al rekenen op een opbrengst van 4 miljoen dollar. App zoekmachines doen het goed, en Quixey is zeker een aanrader als je op zoek gaat naar relevante apps. Quixey is zeker geen directe concurrent van Google, maar wat betreft het zoeken naar apps staat die toch een serieuze stap voor.

Executive Summary

Wat? Quixey, een nieuwe zoekmachine voor apps
En? Met Quixey kan je functioneel zoeken op basis van de inhoud van apps

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *