Yahoo koopt nieuwsapp Summly

Nick D’Aloisio, 17 jaar, verkocht zijn app Summly aan Yahoo. Een nieuwsapp die nieuwsberichten samenvat tot een korte tekst van 400 karakters. Daarvoor krijgt hij ruim 30 miljoen dollar en 10% aandelen in Yahoo. Hiermee heeft hij ook een nieuwe job, want hij en twee van zijn medewerkers gaan voor Yahoo werken.

Nick D’Aloisio ontwikkelt Summly op 15 jaar

Op zijn negen jaar kreeg Nick zijn eerste computer. Hij leerde zelf programmeren en ontwikkelde drie jaar later eigen apps. Enkele van zijn apps zijn Facemood, SongStumbler en Trimit. Trimit is de voorloper van Summly, een app die door middel van analytische software stukken tekst samenvat tot 1000, 500 of 140 karakters. Deze app ontwikkelde hij omdat hij tijdens het studeren gefrustreerd raakte door het eindeloze klikken op websites. Dankzij het investeringsfonds van de Hongkongse zakenman Li Ka-shing kon D’Aloisio de app volledig opnieuw ontwerpen, wat resulteerde in Summly (december 2011 ).

Wat doet de nieuwsapp Summly?

Summly is een nieuwsapp die nieuwsberichten samen vat tot een kort bericht van 400 karakters. Een nieuwsbericht dat precies op het scherm van een iPhone past, scrollen is dus niet nodig. Op basis van een algoritme maakt de app relevante samenvattingen. Dit gebeurt automatisch dankzij taaltechnologie van het Stanford Research Institute. De computer bepaalt welke nieuwsberichten belangrijk zijn en voegt brokken tekst samen tot een kort verhaal. Geknipt voor haastige lezers!

Summly Launch from Summly on Vimeo.

Yahoo neemt Summly over

Yahoo betaalde een grote som geld voor de applicatie en hoopt met de technologie een nieuwe generatie nieuwsconsumenten te bereiken. Yahoo wil zijn producten geschikt maken voor mobiel gebruik en wil met de overname van deze app Yahoo een plaats geven in het mobiele landschap. Yahoo zal de applicatie Summly dus niet overnemen, maar de techniek gebruiken voor zijn eigen mobiele producten. Summly houdt op met bestaan als applicatie en werd al verwijderd uit de App Store. Maar CEO van Yahoo Marissa Mayer heeft niet enkel oog voor de unieke technologie achter de applicatie Summly, ze is ook uit op jong talent. D’Aloisio en zijn team zullen de komende weken overstappen naar Yahoo.

Executive Summary

Nick D’Aloisio, 17 jaar, voorkoopt zijn app Summly aan Yahoo.
Daarvoor krijgt hij ruim 30 miljoen dollar en 10% aandelen in Yahoo. Hiermee heeft hij ook een nieuwe job, want hij en twee van zijn medewerkers gaan voor Yahoo werken.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *