Stem de content af op je volgers

followerwonk-300x300Relevantie is de sleutel tot succes inzake Content Marketing. Daarom is het belangrijk dat je een inzicht krijgt in het profiel van je lezers. Een handige tool voor een gratis analyse van bijvoorbeeld je volgers op Twitter, is Followerwonk. Doorgrond je volgers en ontwikkel een succesvolle contentstrategie.

Een gratis analyse van je volgers

Dankzij de handige toepassing Followerwonk krijg je een mooi overzicht van de voornaamste gegevens omtrent je eigen volgers. Geef de naam van je Twitter account in en krijg onmiddellijk een overzicht van de voornaamste metrics omtrent je account. Op deze manier kan je de content werkelijk gaan afstemmen op je doelpubliek. We geven vervolgens enkele tips of strategieën mee om je content succesvol te verspreiden via Twitter.

Tweet wanneer je volgers online zijn

Bekijk wanneer je volgers online zijn

Begin alvast met te controleren wanneer je volgers online zijn, zodat je boodschap zoveel mogelijk volgers bereikt en bijgevolg kans maakt om opgepikt te worden of interacties te genereren. Communiceren via Twitter is zeer vluchtig en je hebt slechts een korte periode om je volgers te bereiken. Doe dit dan ook op het meest ideale moment.

Hanteer de juiste taal

Ga eens de taal van je volgers na. Zo kan na een analyse blijken dat bijvoorbeeld 70% van je volgers Engelstalig zijn, terwijl je uitsluitend Nederlandstalige content post. Stem bijgevolg de taal van je tweets af op het profiel van je volgers. Zo vermijd je dat volgers afhaken en creëer je een hogere interactie.

Maak indien relevant een specifieke profilering

Probeer (indien relevant voor jouw activiteiten) een specifieke profilering op te stellen. Stel je bent een schoenfabrikant en tweet tot hiertoe 50% over mannenschoenen en 50% over vrouwenschoenen. Na analyse van de tool blijkt dat 90% van je volgers vrouwen zijn, pas je contentstrategie hierop aan om je tweets zo relevant mogelijk te houden voor je volgers.

Ga interacties aan

Interactie is uiterst belangrijk voor een goede contentstrategie. Komen er reactie op je tweets? Reageer dan ook. Een ander tip om het aantal interacties te verhogen is op zoek gaan naar actieve twitteraars. De Followerwonk laat je toe om voor bepaalde zoekwoorden, invloedrijke accounts op te sporen. Ga in interactie met hen en verhoog het bereik van je content.

Ga alvast zelf aan de slag

De voorgaande tips zijn slechts een greep uit de verschillende mogelijkheden om je content dat je deelt op Twitter zo relevant mogelijk te maken. Controleer alvast zelf eens je eigen profiel op Followerwonk en ga aan de slag om je content maximaal te laten redeneren.

Executive Summary

Dankzij Followerwonk krijg je een mooi overzicht van de voornaamste gegevens omtrent je eigen volgers op Twitter. Zo kan je de content werkelijk gaan afstemmen op je huidige volgers. We geven vervolgens enkele tips of strategieën mee om je content succesvol te verspreiden.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *