Mobiele Tweetdeck apps verdwijnen binnenkort

Gisteren maakte Twitter bekend dat de Tweetdeck apps binnenkort verdwijnen. Tweetdeck AIR, Tweetdeck for iPhone en Tweetdeck for Android zullen vanaf mei verdwijnen uit de app stores, en de apps zullen snel daarna niet meer functioneren. Reden voor het verdwijnen, is dat Twitter zich wil focussen op de web versie. Ook zal Tweetdeck binnenkort geen Facebook integratie meer ondersteunen.

Tweetdeck voor mobiel verdwijnt

Het gaat hier, voor alle duidelijkheid, alleen om de mobiele apps van Tweetdeck. De webversie en de apps voor Mac, Chrome en Windows zullen wel verder ontwikkeld worden. Naar eigen zeggen merkt Twitter dat Tweetdeck gebruikers de applicatie vooral op een laptop of desktop computer gebruiken, terwijl ze op hun smartphone veelal de gewone Twitter app gebruiken. Dat vertaalt zich binnen het bedrijf door meer tijd te steken in het ontwikkelen van de Twitter applicatie, en minder tijd in het ontwikkelen van de Tweetdeck applicatie. In die zin is het stoppen van de ontwikkeling van de Tweetdeck mobiele applicaties geen onlogische keuze. Maar bij Twitter zijn ze er zich van bewust dat toch ook heel wat mensen de Tweetdeck mobiele apps verkiezen boven de gewone Twitter app, en ze verontschuldigen zich bij hen.

tweetdeck

Mobiele Tweetdeck apps blijven op oude Twitter API lopen

Maar voor de hardcore Tweetdeck gebruikers is er nog meer slecht nieuws. De mobiele Tweetdeck apps zullen immers blijven lopen op de oude Twitter API 1, die deze maand met pensioen gaat. Twitter gaat deze maand zogenaamde blackout tetst uitvoeren, waarbij Twitter API 1 tijdelijk uit de lucht wordt gehaald. Tweetdeck gebruikers zullen in de laatste maanden dat ze de apps kunnen gebruiken ongetwijfeld heel wat last ondervinden van die tests.

Alternatieven voor Tweetdeck

Als je Tweetdeck op je smartphone graag en veel gebruikt, dan zal je dus op zoek moeten naar een alternatief. Een van de meest gekende alternatieven is Hootsuite. Hootsuite richt zich met zijn betalende functionaliteiten op bedrijven, maar de gratis functionaliteiten voldoen prima voor privé gebruik. Andere alternatieven zijn Tweetbot en Twitbird. Ken jij nog goede alternatieven? Laat het ons dan gerust weten in de comments.

Executive Summary

Mobiele Tweetdeck apps verdwijnen binnenkort
De mobiele apps voor Tweetdeck verdwijnen binnenkort, Twitter geeft voorrang aan de desktop versie.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *