Mis geen interessante tweets dankzij RestEngine

Twitter koopt RestengineMis je soms belangrijke tweets? Twitter kocht onlangs de RestEngine technologie en samen met een RestEngine team zullen ze nu twitteraars e-mails sturen met een update van boeiende tweets die ze gemist hebben. Twitter hoopt zo om het aandeel inactieve twittergebruikers te doen dalen.

De RestEngine technologie

Twitter stuurt je nu al e-mails, maar die e-mails bevatten enkel droge updates over personen die jou nu volgen. Deze e-mails zouden nu dus meer interessante informatie gaan bevatten dankzij RestEngine.

RestEngine is een gepersonaliseerde e-mail marketing service, waarmee het voor Twitter mogelijk zou worden om e-mails te sturen naar gebruikers met belangrijke tweets die ze gemist hebben. In die e-mails zou er dan verteld worden welke tweets het meest geretweet werden, op welke tweets het vaakst geantwoord werd, en welke de favoriete tweets zijn van de personen die je zelf volgt.

RestEngine werd al gebruikt door hoofdzakelijk social game bedrijven die gebruikers e-mails willen sturen waarin staat welke vrienden er aan het spelen zijn en welke score deze vrienden reeds bereikt hebben. Op die manier wordt het mogelijk voor de social game bedrijven om hun spelers telkens opnieuw aan te sporen om de score van hun vrienden en zichzelf te verbeteren.

Gebruikers actief maken

Twitter wil samen met RestEngine vooral inactieve gebruikers aansporen om opnieuw actief te twitteren. Twitter telt namelijk zo’n 140 miljoen actieve gebruikers, terwijl er meer dan 500 miljoen twitteraccounts geregistreerd zijn…

Infographic RestEngine

Executive Summary

Wat? Twitter koopt RestEngine team en technologie
En? Zo krijg je voortaan updates van interessante tweets

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *