Netflix komt nog dit jaar naar Nederland

Er doen al langer geruchten de ronde dat Netflix, een bekende Amerikaanse videodienst, naar de Benelux zou komen. Vandaag maakte het bedrijf officieel bekend dat het nog dit jaar naar Nederland komt. Over een komst naar België is nog niets bekend, maar de kans is groot dat België snel zal volgen. Netflix is een online streamingdienst voor films en tv-series, die een serieuze bedreiging kan vormen voor de Vlaamse zenders en voor de aanbieders van digitale televisie. Netflix wekt net zoals Spotify: het is een video-on-demand dienst, waar je voor een klein bedrag per maand tal van films en tv-series online kan streamen.

netflix

Netflix in Nederland

Binnenkort kunnen dus ook onze noorderburen naar duizenden films en tv-series kijken via Netflix. Veel details zijn er evenwel nog niet, het enige dat vast staat is dat Netflix tegen eind 2013 naar Nederland komt. De prijs van een abonnement is nog niet bekend gemaakt, maar die zal waarschijnlijk rond de 7 à 10 euro per maand liggen, net zoals in andere Europese landen. Ook over welke inhoud er precies beschikbaar zal zijn is voorlopig nog niets bekend gemaakt.

Over een komst naar België wordt met geen woord gerept, maar waarschijnlijk zal die komst snel volgen na Nederland.

Serieuze concurrentie voor de kabelmaatschappijen

Als Netflix naar België komt, dan zou dat wel eens serieuze concurrentie kunnen vormen voor de klassieke kabelmaatschappijen en voor de aanbieders van digitale tv. Je betaalt bij Netflix immers maar een heel klein bedrag per maand, en voor dat bedrag krijg je toegang tot een heel grote database aan films, tv-series en documentaires. Daar waar je bij Telenet bijvoorbeeld keuze hebt uit hoop en al een paar honderd films, en waar je extra moet betalen aan de zenders om tv-series opnieuw te bekijken, is Netflix veel flexibeler; je hebt keuze uit maar liefst 10.000 films en 3.000 tv-series, en je bekijkt die films en tv-series wanneer je maar wil, zonder dat je daar extra voor moet betalen. Vooral als Netflix de nodige licenties krijgt om ook Vlaamse tv-series en films uit te zenden, kan het erg moeilijk worden voor Telenet en Belgacom.

Executive Summary

Netflix komt nog dit jaar naar Nederland
Netflix, een bekende Amerikaanse online videodienst, komt nog dit jaar naar Nederland. België zal waarschijnlijk snel volgen.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *