Twitter legt Twitter uit

Hashtags, trending topics, tweeting: voor wie niet bekend is met Twitter, zijn deze termen waarschijnlijk Chinees. En zelfs zij die deze termen wel kennen, vragen zich wel eens af wat Twitter nu eigenlijk precies is. Twitter geeft een antwoord op die vraag in een Youtube video. De video staat al langer online, maar kwam pas echt onder de aandacht toen Twitter’s eigen @TwitterGuide kanaal de video tweette. Opvallend: Twitter stelt zichzelf voor als een gepersonaliseerd nieuwsmedium, en niet als een sociaal medium.

Twitter is een nieuwsmedium

‘Twitter is het snelste medium om real time informatie van over de hele wereld te verkrijgen’, zo begint de video. Daarna vergelijkt het medium zichzelf met een krant die automatisch update als er nieuws is, en vergelijkt het tweets met krantenkoppen. Met dat verschil dat je zelf kiest welk nieuws er verschijnt, aangezien je zelf bepaalt wie je volgt en wie niet. Tot slot gaat Twitter dieper in op het feit dat je journalisten, bekenden en mensen achter de schermen kan volgen, zodat je nieuws en informatie krijgt die je nergens anders vindt. Op het sociale aspect gaat Twitter amper of niet in.

De video staat als sinds 15 februari online, maar het is een privé video. Dat wil zeggen dat je de video enkel kan bekijken als je de link hebt, hij zal nooit verschijnen in de zoekresultaten van Youtube of Google. Voor de tweet van de Twitter Guide had de video dan ook minder dan 100 views.

De Twitter Guide helpt je op weg

Om nieuwe gebruikers van Twitter een handje te helpen in de chaos die Twitter kan zijn, werd het account The Twitter Guide opgericht. Het is een geverifieerd account, dat volgens de bio een Twitter experiment is, en dat nieuwelingen moet helpen om hun ervaring op Twitter zo eenvoudig en waardevol mogelijk te maken. Het is dit account waar de video met de uitleg over Twitter getweet werd. Opvallend is wel dat er sinds 12 november geen nieuwe tweets meer verschenen op het account.

Twitter is op zoek naar nieuwe gebruikers

Het aantrekken van nieuwe gebruikers is een van de belangrijkste doelstellingen van het bedrijf. Hoewel het aantal gebruikers sterk blijft groeien, vreest Twitter dat die groei binnenkort zal afvlakken. Onlangs werd de home pagina aangepast, ze legt nu beter uit wat Twitter eigenlijk is. Ook het Twitter Guide account past in de zoektocht naar meer nieuwe gebruikers.

Executive Summary

Twitter legt Twitter uit
In een video die onlangs onder de aandacht kwam, legt Twitter uit wat het is en hoe het medium werkt.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *