“Deutschland findet euch”: een unieke Duitse campagne zoekt vermiste kinderen

deutschland findet euchIn Duitsland verdwijnen jaarlijks meer dan 100.000 kinderen. De Duitse politie en NHB Studios sloegen dan ook de handen in elkaar, om de vermiste kinderen sneller terug te vinden. Ze lanceerden een unieke Facebookcampagne, gecombineerd met een offline campagne en een app. Het resultaat was verbluffend: de app stond in de top 5 van meest gedownloade apps in de iTunes store en op de Facebookpagina was enorm veel interactiviteit.

Offline en online gecombineerd

De politie wil met deze campagne vooral mensen naar de Facebook pagina leiden, zodat ze zich constant bewust zijn van de vermiste kinderen en helpen bij de zoektocht. Om dit doel te bereiken, werd een grootscheepse offline campagne op poten gezet. Het begon allemaal op 13 augustus 2010. Bij een voetbal wedstrijd tussen Bayern München en Real Madrid droeg een van de spelers toen een foto van een vermist kind, in plaats van een echt kind. Daarna volgde andere initiatieven: zo werd er een app gemaakt die een push bericht stuurt telkens er een kind vermist geraakt, en werden er op 404 pagina’s op internet foto’s getoond van vermiste kinderen. Elk vermist kind krijgt ook een aparte Facebook pagina waar mensen tips en updates kunnen posten. Posters van de vermiste kinderen werden afgeprint en verspreid, inclusief QR code die naar de Facebook campagne linkte.

Steun van de media, van bekende merken en van bekende Duitsers

‘Deutschland findet euch’ werd een hot topic in de media. Ook bedrijven als McDonalds en Adidas steunde de campagne, samen met enkele bekende Duitsers. Alles samen zorgde dit voor een enorme push die de campagne nodig had.

Het grootste netwerk om vermiste kinderen op te sporen

Deze hele campagne was enorm succesvol: vandaag is ‘Deutschland findet euch’ het grootste netwerk ter wereld om vermiste kinderen op te sporen. 120.000.000 impressies in de media en 100.000 helpers op Facebook alleen al, het zijn cijfers die voor zich spreken. En de pakkende boodschap op het einde van onderstaande video bewijst dat er via deze weg wel degelijk heel wat kinderen worden opgespoord!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hUuo8jjrqMU[/youtube]

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *