De leukste voorbeelden en cases op Social Media Day Antwerpen

Op Social Media Day in Antwerpen kregen we heel wat presentaties te verwerken, de ene al wat boeiender dan de andere. Nu, in elke presentatie kom je wel leuke voorbeelden of cases tegen. Iets grappig, of juist heel slim, hulpvaardig of een echte extra meerwaarde, ze kwamen allemaal aan bod. Wij delen deze graag met jullie en hieronder dan ook een overzicht van de leukste voorbeelden of cases op Social Media Day.

KLM Surprise

Weliswaar bekend bij menig marketeer, de KLM Surprise case, waarbij KLM hun wachtende reizigers probeerde te verrassen. De opzet: wachtende reizigers houden zich op vele manieren bezig op de luchthaven. Velen tweetten dat ze later die dag met KLM zullen reizen, waar ze naartoe gaan,… . KLM speelde hierop in door Twitter te monitoren en reizigers van hun te detecteren. Wanneer ze iemand vonden op Twitter, zochten ze op hun sociale profielen wat voor soort persoon hij/zij is en kochten ze een gepast cadeautje voor die persoon, dewelke ze even later aan de gate overhandigden. Iets extra om hun reizigers extra speciaal te doen voelen.

 

 

Can I be your friend?

Een filmpje ter promotie van een nieuwe opera over de gevaren van ons online leven. Nu, het filmpje is leuk gedaan en maakt goede reclame voor deze nieuwe opera, maar eveneens maakt het op een grappige manier een sterk punt over hoe wij ons leven leiden in de online wereld. Pas dit toe in de echte wereld en je komt enorm raar over. Kijk zelf maar hoe deze acteur probeert met andere mensen te communiceren op een Facebook of Twitter manier.

Underheard in New York

Geef een “mobile phone” met internetverbinding aan 4 daklozen in New York en kijk wat er gebeurd met 4 mensen die het gewoon zijn om constant genegeerd te worden door iedereen. Een idee dat op enorm veel bijval kon rekenen van velen over heel de wereld en de homeless community in New York eindelijk een stem gaf in moeilijke tijden.

Executive Summary

KLM Surprise, Underheard in New York en Can I be your friend, enkele van de leukste voorbeelden en cases die we te zien kregen op Social Media Day.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *