Einde Yahoo Site Explorer nog een stap richting overname door Microsoft?

Yahoo Site Explorer logo

Yahoo Site Explorer was een interessante tool om de kwaliteit van je SEO te meten en te verbeteren. Het was op vele vlakken gelijkaardig aan Google Webmaster Tools, het gaf echter enkele elementen die Google’s versie niet toont. Zo kon je kijken naar de links van concurrenten, om zo te bepalen waar de eigen linkbuilding beter kan.

21 november: RIP Yahoo Site Explorer

Sinds gisteren,maandag 21 november, bestaat Yahoo Site Explorer niet meer. De datum werd vorige vrijdag gemeld op de officiële Yahoo Search Blog in een wel erg klein berichtje. Nu dat Bing volledig geïntegreerd is in de zoekresultaten van Yahoo, zijn de SEO tools van Yahoo overbodig geworden. De gegevens van Yahoo worden nu getoond in de Bing webmaster tools. Net zoals Google toont Bing de links van andere websites niet, waardoor velen Yahoo Site Explorer toch zullen missen.

Open Site Explorer

Alternatieven voor linkbuilding

Er zijn echter enkele tools die deze informatie wel tonen. Deze tools komen niet van de zoekgiganten, maar van onder andere befaamde SEM blogs zoals SEOMOZ. Open Site Explorer toont inkomende links van eender welke website gesorteerd op domain of page authority, ideaal om kansen voor linkbuilding te ontdekken dus. Een voordeel van Open Site Explorer is dat je het gratis kan gebruiken, hoewel er enige beperkingen op deze testversie zitten.

Overname van Yahoo?

We stellen ons echter wel de vraag wat er nu nog van Yahoo overblijft dat het onderscheidt van Bing? Deze zoekalliantie tussen Bing en Yahoo lijkt een duidelijke stap naar een overname. Bing kan nog naamsbekendheid en talentvolle werknemers winnen bij een dergelijke overname, hoewel de zoekmachine van Yahoo niet meer veel meerwaarde bevat. Microsoft is echter niet de enige met interesse voor Yahoo!. Er zijn ook geruchten dat Google baat ziet bij een overname.

Gaan jullie Yahoo Site Explorer missen of hadden jullie het al lang opgegeven of zelfs nooit gebruikt?

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *