Thumbtack krijgt forse kapitaalinjectie van 100 miljoen dollar

thumbtack

Thumbtack, een online platform dat klanten met leveranciers in contact brengt, heeft bekendgemaakt dat het 100 miljoen dollar heeft opgehaald. De nieuwe kapitaalinjectie is afkomstig van verschillende partijen, waaronder Google Capital.

3 miljoen projecten per jaar

Op Thumbtack kan je zowat alles vinden: fotografen, zangleraars, verhuisfirma’s, interieurvormgevers, keukenplaatsers, … You name it, they have got it. Het bedrijf is eind 2009 opgestart en beweert dat het meer dan 3 miljoen projecten per jaar behandelt, goed voor 75.000 professionele service providers sinds de lancering.

Hoe gaat het in z’n werk? Als klant vul je een online formulier in en geef je aan waarnaar je op zoek bent. Thumbtack speelt je verzoek door naar de aangesloten leveranciers die een bod kunnen doen. Als klant kies je het beste bod en kom je met de juiste leveranciers in contact.

Meer technici en marketingcampagnes

Thumbtack was tot voor kort geschikt voor kleine jobs, maar wil het nu groter aanpakken. De kapitaalinjectie van 100 miljoen dollar is daarvoor de ideale hefboom. Thumbtack gaat de nieuwe fondsen naar eigen zeggen gebruiken om het technische team te versterken en nieuwe marketingcampagnes te lanceren.

Thumbtack wil het groter aanpakken. De kapitaalinjectie van 100 miljoen dollar is daarvoor de ideale hefboom.

Click to tweet!

Google is enthousiaste investeerder

Google Capital, het investeringsfonds van Google dat zowel kapitaal, tijd als kennis ter beschikking stelt, is de belangrijkste investeerder. Daarnaast zijn Tiger Global Management, Sequoia Capital en Javelin Venture Partners betrokken partij.

“Thumbtack is eerst en vooral een geweldig product”, vertelt David Lawee, partner van Google Capital. “Als klant is Thumbtack het beste product dat ik gebruikt heb om professionals in te huren. Het platform heeft vooral veel potentieel voor kleine ondernemingen. Het is de ideale manier voor lokale bedrijven om nieuwe klanten te vinden.”

Belangenvermenging is niet onaannemelijk

Het is niet de eerste keer dat Google veel geld investeert in technologische (groei)bedrijven. De internetgigant zit op een berg cash dat het nuttig wil besteden. Vraag is wel hoe Google omgaat met de bedrijven waarin het investeert. Belangenvermenging en insinuaties loeren om de hoek. Bevoordeelt Google een onderneming als Thumbtack in de zoekresultaten? We zullen het nooit weten, maar het is geen onaannemelijke these.

Executive Summary

Thumbtack, een veelbelovend technologisch bedrijf, heeft bekendgemaakt dat het 100 miljoen dollar heeft opgehaald. De nieuwe kapitaalinjectie is afkomstig van verschillende partijen, waaronder Google Capital. Maar waarom investeert Google en wat zijn de gevolgen?

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *