Perfect Audience maakt retargeting op Facebook eenvoudig

Iedereen die vertrouwd is met Google Adwords, weet dat er zoiets bestaat als retargeting. Je retarget de gebruikers die een bepaalde pagina op jouw site bezocht hebben, en je laat hen specifieke advertenties zien.

Ook Facebook heeft een soortgelijk systeem. De Facebook Exchange voor retargeted advertenties heeft bovendien al mooie resultaten opgeleverd bij tal van bedrijven. Retargeting op Facebook is, net zoals bij Google trouwens, niet altijd eenvoudig om op te zetten, zeker voor adverteerders die niet vertrouwd zijn met het systeem. De start-up Perfect Audience ziet het als zijn taak om Facebook Retargeting bereikbaar te maken voor het grote publiek.

Hoe werkt Facebook Retargeting via Perfect Audience?

Het systeem is gelijkaardig aan dat van Google. Na je inschrijving bij Perfect Audience krijg je een tag, die je in de broncode van je website moet plaatsen. Nadat je de tag hebt geïmplementeerd, ga je terug naar de Perfect Audience interface om er je segmenten aan te maken. Net zoals bij Google kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om iedereen te targetten die je webshop heeft bezocht, maar niet heeft geconverteerd.

De gebruikers die je getarget hebt in je campagne zullen vervolgens specifieke advertenties te zien krijgen op Facebook. Verschillende resultaten hebben inderdaad al aangetoond dat dit een positief effect heeft op de conversies en de omzet.

Perfect Audience vereenvoudigt het hele proces van het opzetten van een retargeting campagne op verschillende vlakken. Zo is de Facebook Exchange niet alleen beschikbaar voor enkel grote bedrijven, maar kunnen ook kleine bedrijven terecht bij Perfect Audience. Bovendien duurt het opzetten van een campagne via Perfect Audience slechts enkele minuten, waar het bij andere platformen vaak heel wat tijd in beslag neemt om alle features onder de knie te krijgen.

Perfect Audience groot succes

Het bedrijf Perfect Audience bestaat nog maar enkele maanden, maar blijkt nu al een groot succes te zijn. Bovendien heeft het ondertussen al meer dan 1 miljoen dollar opgehaald bij investeerders. Meer dan 250 bedrijven, waaronder enkele grote tech bedrijven hebben zich al ingeschreven, en dagelijks komen er 30 nieuwe inschrijvingen bij.

Executive Summary

Retargeting op Facebook
Retargeting op Facebook wordt veel eenvoudig dankzij Perfect Audience, een platform die retargeting op Facebook berikbaar maakt voor groot en klein.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *