Geniet je binnenkort dan toch van 4G in Brussel?

Belgacom, Mobistar en andere telecomoperatoren zijn momenteel volop bezig met het uitrollen van een 4G netwerk. Dankzij 4G wordt het internet op je smartphone of op je laptop (via een USB modem) veel sneller. De operatoren stuiten daarbij echter op een enorm probleem: in Brussel gelden bijzonder strenge stralingsnormen, en die normen maken het uitrollen van het 4G netwerk daar onmogelijk. De stralingsnormen die in Brussel gelden behoren tot de strengste van Europa. Het gevolg is dat je in Brussel nog niet kan genieten van supersnel internet, terwijl dat in steden als Antwerpen of Gent al wel kan. Er lijkt nu echter een oplossing in de maak.

4g netwerk

Bellens hekelt de strenge normen

Twee weken geleden haalde Didier Bellens, de CEO van Belgacom, nog stevig uit naar het politieke beleid op vlak van telecom. Hij begrijpt de strenge norm niet, en hij waarschuwde dat de hoofdstad van Europa daardoor wel eens de enige plaats in Europa zou kunnen worden zonder 4G toegang. “Dat komt neer op een ‘fuck you’ richting internationale instellingen”, liet de topman toen optekenen. Het lijkt er nu op dat zijn kritiek gehoor heeft gekregen bij de politiek, een oplossing is in de maak.

Evelyne Huytebroeck werkt aan een oplossing

De strenge stralingsnorm is het paradepaardje van de Brussels minister van Leefmilieu, Evelyne Huytebroeckn. Velen vinden dan ook dat het haar toekomt om voor een oplossing te zorgen. Gisteren raakte bekend dat de minister aan een efficiënte oplossing werkt, die ze aan de operatoren wil voorleggen. De oplossing moet ervoor zorgen dat de operatoren ook in Brussel het 4G netwerk kunnen uitrollen, zonder daarbij de stralingsnormen te overtreden. De operatoren reageren voorlopig voorzichtig op het nieuws. Volgens verschillende bronnen is een deblokkering van de situatie nog voor de zomer mogelijk.

Het is voorlopig nog afwachten op de reactie van de telecomoperatoren, maar als die positief is, dan zullen die operatoren het 4G netwerk zo snel mogelijk willen uitrollen in Brussel .

Executive Summary

Mogelijk geniet je binnenkort dan toch van een 4G netwerk in Brussel
Door de strenge stralingsnormen in Brussel kunnen de operatoren er momenteel geen 4G netwerk uitrollen. Een oplossing lijkt nu eindelijk in de maak.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *