Europa klaagt gebrek 4G in Brussel aan

Neelie Kroes, Europees commissaris voor de Digitale Agenda, heeft een boze brief geschreven die gericht is aan de Brusselse autoriteiten. In de brief hekelt ze de strenge stralingsnormen die het Brussels Gewest hanteert. Volgens Europees commissaris Kroes zouden de strenge stralingsnormen de komst van 4G in Brussel dwarsbomen, wat veel schade toebrengt aan de economie zonder daarbij de bevolking te beschermen.

De Europees commissaris snapt niet dat de Europese hoofdstad achterloopt wat betreft 4G-technologie. Ze stelt dat het uitblijven dan 4G heel wat bedrijven weghoudt uit Brussel, en dat de Brusselse economie schade hierdoor oploopt.

Veel protest tegen strenge stralingsnorm

In de brief vraagt Neelie Kroes naar objectieven redenen die de strenge stralingsnormen in het Brussels Gewest rechtvaardigen. De stralingsnorm bedraagt momenteel 3 volt per meter, en is veel strenger dan wat wordt aanbevolen door Europa en de Wereldgezondheidsorganisatie. Neelie Kroes wil weten van de Brusselse autoriteiten hoe deze strenge stralingsnorm te rijmen valt met de Europese richtlijnen.

De strenge stralingsnorm in het Brussels Gewest zorgt al lange tijd voor ergernis, vooral in de zakenwereld en bij de GSM-operatoren. Onlangs nog was het Belgacom-topman Didier Bellens die zwaar uithaalde naar de lage stralingsnorm. De uithaal van Bellens leverde toen een storm van protest op, maar nu wordt hij dus bijgetreden door een hoge vertegenwoordiger uit de EU.

5G in Europa

Neelie Kroes zelf is als Europees Commissaris voor de Digitale Agenda grote voorstander van digitale vooruitgang. Vorige week nog kondigde ze op het Mobile World Congress in Barcelona aan dat ze 50 miljoen euro vrijmaakt voor de ontwikkeling van 5G-technologie in Europa.

Executive Summary

4G in Brussel
Europees Commissaris Neelie Kroes klaagt in een boze brief aan de Brusselse autoriteiten het gebrek aan 4G in de hoofdstad aan.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *