Instagram overschrijdt de kaap van 100 miljoen actieve gebruikers

Woensdag heeft Kevin Systrom, de baas van Instagram, bekend gemaakt dat het sociale netwerk de kaap van de 100 miljoen actieve gebruikers heeft overschreden. In Januari maakte het bedrijf nog bekend dat er 90 miljoen actieve gebruikers op het netwerk waren.

De stijging toont aan dat Instagram niet af te rekenen kreeg met een exodus, zoals velen hadden gedacht. In Januari was Instagram in het oog van de storm terecht gekomen nadat het zijn gebruiksvoorwaarden had aangepast, en daarin had gezet dat het netwerk het recht had om foto’s van gebruikers door te verkopen. Na een storm van verontwaardiging heeft Instagram zijn gebruiksvoorwaarden uiteindelijk aangepast. Als gevolg van deze storm dachten veel analisten dat Instagram gebruikers zou verliezen, maar dat is dus uiteindelijk niet gebeurd.

Snelle groei

Instagram werd in oktober 2010 gelanceerd door Kevin Systrom, ex-Google, en Mike Krieger. De foto-app was meteen heel populair op iPhone, en sinds april 2012 ook op Android. Vlak daarna raakte het nieuws bekend dat Instagram werd gekocht door Facebook, voor een bedrag van 1 miljard dollar. Kevin Systrom houdt echter nog steeds de touwtjes stevig in handen bij Instagram.

Vandaag is Instagram een app waarmee dagelijks 40 miljoen nieuwe foto’s worden geüpload. Elke seconde worden er 8500 likes en ruim 1000 reacties geplaatst.

De nieuwe mijlpaal die Instagram nu bereikt, is voor Kevin Systrom een aanleiding om met nostalgische blik terug te kijken op de begindagen van het bedrijf. In een blogpost schrijft hij over de periode toen Kevin Systrom en Mike Krieger samen werkten aan de app, in gehuurde kantoren in San Francisco. Het kantoor was ijskoud, aangezien er geen isolatie aanwezig was.

Hij vertelt in de blogpost hoe ze het gejuich van supporters van de San Francisco Giants konden horen, aangezien geen isolatie aanwezig was. Nadat ze zichzelf afvroegen hoe die wedstrijd verliep, kregen ze het antwoord dankzij foto’s op hun eigen Instagram. Het moment dat Systrom en Krieger beseften dat ze iets heel speciaal ontwikkeld hadden.

Executive Summary

100 miljoen gebruikers voor Instagram
Topman Kevin Systrom van Instagram maakt bekend dat het sociale netwerk de kaap van de 100 miljoen actieve gebruikers heeft bereikt.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *