Vijf miljard surfers via mobiel internet in 2017

Elk jaar doen netwerkspecialisten van Cisco een voorspelling over de mobiele internetindustrie. Wat leest Cisco anno 2013 in haar glazen bol? Mobiel dataverkeer zal de komende vier jaar verdertienvoudigen.

De toekomst is aan het mobiel internet

Maar dat zijn niet de enige opvallende cijfers in het rapport. Cisco voorspelt ook dat het wereldwijd mobiel dataverkeer tegen 2017 drie keer groter zal zijn dan het vaste dataverkeer. De reden hiervoor kunnen we eenvoudigweg bij het stijgend aantal mobiele gebruikers zoeken, dat van 4,3 miljard in 2012 tot 5,2 miljard zou stijgen. Over vier jaar zouden ook 10 miljard mobiele toestellen in omloop zijn die van dataverbinding gebruik maken. Door de nieuwere 4G-netwerken zal bovendien de snelheid van mobiele netwerken toenemen, al zal 4G slechts weggelegd zijn voor 10% van de gebruikers.

Google zet in op mobiel internet en mobiele ads

Heel verrassend zijn deze cijfers niet te noemen. Ze bevestigen het stijgende gebruik van mobiel internet… en van mobiele marketing. Ook Google zet in op mobiele advertenties, en precies dankzij de groei van mobiele advertenties heeft de big G tijdens het vierde kwartaal van 2012 36% meer omzet geboekt.

Mobiele Google Adwords campagnes zijn niet nieuw, maar worden nog te weinig gebruikt. Ze bezitten echter heel wat potentieel. Mobiele internetgebruikers zijn meestal naar heel concrete informatie op zoek, waarop je met mobile ads perfect kan inspelen. Bovendien kan je jouw doelpubliek heel precies bepalen. Heb je bijvoorbeeld een restaurant in Antwerpen, dan kan je jouw ad laten verschijnen rond etenstijd in een straal van 10 km rond jouw zaak. En last but not least: mobiele ads zijn goedkoper en worden beter bekeken. De grote uitdaging hierbij blijft nog steeds de ads zichbaar maken op een grote verscheidenheid van schermen en bronnen.

We zien ook dat in de loop van 2012 steeds meer bedrijven inzetten op mobiele ads. Staat jouw mobiele campagne al op punt?

 

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *