Search, plus Your World leidt tot nieuwe clash tussen Google en Twitter

Google en Twitter zijn dezer dagen verwikkeld in een onderlinge strijd. Terwijl Google met trots zijn “Search, plus Your World” voorstelt, ziet Twitter de integratie van Google+ in de zoekresultaten van Google als iets dat ‘bad for people’ is.

Twitter says

Twitter claimt dat Twitterpagina’s door de nieuwste uitvinding van Google moeilijker te vinden zijn . Alex Macgillivray, de bedrijfsjurist van Twitter, bewijst zijn statement zelfs met een voorbeeld. Als je zou zoeken naar de twitterpagina van @WWE zou er bij de zoekresultaten alles te vinden zijn over de Google+ pagina en de website van de World Wrestling Entertainment, maar niets over het twitteraccount van de WWE. Macgillivray wijst erop dat Twitter één van de belangrijkste nieuwsspelers is, en dat het nu moeilijker wordt om nieuwsinformatie snel en gemakkelijk te vinden. Toch worden sommige Twitteraccounts wel vooraan weergegeven bij de zoekresultaten en lijkt de stelling van Macgillivray toch niet helemaal correct.

Alex-Macgillivray-twitter-google-search-plus-your-world

Google says

Google van zijn kant, stelt dat Twitter zelf heeft gekozen om de samenwerking met Google op te schorten. Tijdens de samenwerking had Google toegang tot publieke tweets. Eric Schmidt, de uitvoerende voorzitter van Google, is van mening dat Google nu door de contractbeëindiging geen toestemming meer heeft om twitterpagina’s weer te geven bij de zoekresultaten.

Who’s right?

Het is natuurlijk de bedoeling dat de zoekresultaten van Google zo relevant mogelijk zijn. Maar business is business, right?!

Lees zeker ook wat SearchEngineLand te zeggen heeft over Search, plus Your World!

Executive Summary

Wat? Twitterpagina’s staan niet bij de zoekresultaten van Google’s “Search, plus Your World”
Dus? Google en Twitter verwikkeld in onderlinge strijd

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *