Nederlandse vacaturesites moeten dringend hun website optimaliseren!

optimaliseren vacature sites

optimaliseren vacature sitesBij het zoeken naar nieuw werk is het internet een handige tool geworden. Er bestaan een groot aantal vacaturesites waarop werkzoekenden kunnen zoeken naar nieuwe carrière mogelijkheden. Het is voor deze websites van essentieel belang dat de mensen makkelijk vinden waarop ze naar zoek zijn. Laat nou juist dat het probleem zijn. Vacature sites worden niet voldoende geoptimaliseerd zodat het zoeken naar werk er niet prettiger op wordt.

Uit de Nationale Zoekmachine Wervingsmonitor 2010 van Expand Online blijkt dat recruitment- en vacaturesites nog nood hebben aan een online marketing strategie. Men doet onvoldoende inspanning om hun websites te optimaliseren. We zullen hier een aantal belangrijke conclusies uit het verslag op een rij zetten.

  • Vacatures zijn slecht vindbaar in Google:  Zo verschijnen 75% van de vacatures niet op de eerste pagina bij de zoekresultaten.
  • Vacaturesites werken zelden met SEA: Slechts 1% van de vacaturesites maakt gebruik van Google Adwords.
  • Vacaturesites zijn slecht geoptimaliseerd: Zo gebruikt 25% van de vacaturepagina’s geen titel die een beschrijving geeft over de vacature. Hetzelfde zien we terug bij de URL’s waar 60% geen relevante tekst bevat.
  • Werving en selectiebureaus scoren beter dan vacature en recruitmentsites: Ze zijn beter vindbaar. Op eerste zicht komt dit door beter beschrijvende URL’s te gebruiken.

Men zou ook kunnen denken dat het altijd problematisch is geweest met de optimalisering van vacaturesites. Toch scoorden ze de afgelopen jaren beter dan in deze jaargang van het verslag. Zo is in het verslag te lezen dat de gemiddelde Google pagerank is afgenomen in 2010.

Het is dus dringend tijd dat vacaturesites zich richten op een SEO strategie die voor de werkzoekende makkelijker maakt gerichte vacatures te vinden via Google.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *