Google test nieuwe feature: page previews

Google is momenteel druk bezig met het testen van ‘page previews’. Google zelf meldde dat ze continu tussen de 50 en 200 tests runnen.

Gisteren was er een beetje oproer rond nieuwe tests van Google. Sommigen kregen bij zoekresultaten een vergrootglas te zien. Onder het vergrootglas zat een volledige page preview zoals hieronder getoond. De site waarvan de page preview getoond wordt, wordt blauw geaccentueerd. Door eender waar te klikken op de preview, wordt je naar de site gestuurd.

page_preview

In de preview worden ook tekstfragmenten getoond in een oranje box die vergroot wordt tot een pop-up box. Die fragmenten bevatten zoekwoorden of tekst waarnaar gebruikers gezocht hebben. Deze fragmenten verschillen van de fragmenten die getoond worden op de pagina(‘s) van zoekresultaten.

page_preview

Verschillende bronnen bevestigden dat de nieuwe feature geen plug-in is. Er gaan nu wel al stemmen op dat Google verschillende klachten zal ontvangen door dramatische terugvallen in CTR, door het feit dat er bij advertenties geen previews beschikbaar zijn van de site in kwestie en dat de preview de hele sidebar ‘verstopt’ waardoor advertenties niet meer zichtbaar zijn. Benieuwd hoe Google hierop gaat reageren.

Bezoek geregeld onze blog voor mogelijke updates.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *