Google sitelinks vertellen je alles wat je moet weten!

Met de ‘new and improved’ sitelinks kom je met één zoekopdracht al zeer veel te weten over een bepaald bedrijf, een winkel of een merk. Onlangs zag ik bij de resultaten van een bepaalde winkel de openingsuren vermeld in de sitelinks en ook vandaag verbaast Google me weer een beetje door in de sitelinks aan te geven aan welke bushalte je moet afstappen om een bepaald bedrijf te bereiken.

Google gaat zelfs een stap verder maar laat tegelijkertijd ook een kans liggen. Wanneer je op de sitelink met de bushalte klikt, wordt je naar Google Maps geleid met een aanduiding van de locatie van de bushalte. Google geeft wel een link naar de site van De Lijn, wat uiteraard zeer handig is om meteen je reis met de bus te plannen. Maar toch vind ik dat Google hier meer mee kan doen.

Airquality_google_bus

Een rechtstreekse link naar de routeplanner van De Lijn, waar het adres al ingevuld is, is één optie. Een andere optie zou kunnen zijn dat je via Google Maps je route plant (en dus je vertrekadres ingeeft) en dat Google – in samenwerking met De Lijn – je dan, gebaseerd op het tijdstip waarop de zoekopdracht uitgevoerd wordt, enkele tijdstippen meegeeft waarop de bus vanop jouw vertrekpunt naar dat specifieke adres vertrekt.

Nog één opmerking, de locatie van de dichtsbijzijnde bushalte is zeer accuraat. Even opgezocht via de routeplanner van De Lijn en de halte Duffel Walemstraat blijkt inderdaad de dichtsbijzijnde bushalte te zijn voor het gezochte bedrijf en bijhorende adres.

Benieuwd hoe Google dit verder gaat uitbreiden en welke dingen ze nog kunnen vermelden naast de openingsuren en de locatie van bushaltes. Het is alleszins een zeer interessante ontwikkeling die zou kunnen aangeven waar Google met haar zoekmachine naartoe wilt: het leveren van resultaten met slechts één zoekopdracht en zo min mogelijk clicks – search engine usability ten top!

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *