Google schrapt vijf diensten

Google lanceert om de haverklap nieuwe producten en diensten, maar niet alles wat gelanceerd wordt door de zoekmachine verandert in goud. Er zijn dus heel wat diensten die niet het succes behaald hebben die Google in gedachten had.

Om de paar maanden houdt Google dan ook een grote schoonmaak, en schrapt het enkele van deze minder presterende producten, om meer focus te kunnen leggen op de diensten die wel van belang zijn. Ook nu weer heeft Google enkele van die diensten geschrapt. Dit keer zijn er 5 slachtoffers.

iGoogle is een aanpasbare homepage die gelanceerd werd in 2005. Je kan deze pagina aanpassen met widgets en RSS-feeds. Maar door de opkomst van apps en smartphones is het belang van deze aanpasbare pagina afgenomen.

Gebruik je vandaag nog iGoogle, dan heb je 16 maanden de tijd om eventuele belangrijke gegevens te exporteren.

Google Video is het videoplatform van Google voordat de zoekmachine Youtube in 2006 overnam. De stopzetting van de dienst komt dan ook niet als een verrassing, ook al omdat je sinds 2009 geen video’s meer kan uploaden. Alle bestaande video’s zullen worden overgezet naar Youtube.

Google Talk Chatback is een widget die chatfuncties toelaat op je website. Google heeft vorige maand Meebo overgenomen, dat een gelijkaardig product aanbiedt. Google raadt dan ook aan om dit product als alternatief te gebruiken.

Symbian Search App is de zoekfunctie van Google bedoeld voor oudere smartphones van Nokia. Google raadt aan om Google.com als homepage in te stellen, en op die manier te zoeken.

Google Mini is een zoekmachine gericht op kmo’s die hun website willen indexeren. Deze dienst werd gelanceerd in 2005. Als alternatief kan je Google Search Appliance gebruiken.

Executive Summary

Schoonmaak bij Google
Google schrapt vijf van haar diensten, waaronder iGoogle en Google Video

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *