Dan toch… Publieke Google Plus posts worden geïndexeerd

Iedereen had het wel verwacht… Dat Google de publieke posts van Google Plus gebruikers zou beginnen te indexeren. Dat zijn immers een heleboel extra zoekresultaten. En op die manier houden ze ook de social search in leven. Daarnaast is het voor Google ook een ‘uitstekende’ manier om meer zichtbaarheid te creëren voor hun sociale netwerk.

Het goede is wel dat niet alles geïndexeerd wordt. Google houdt dus wel rekening met privacy, of toch in beperkte mate… Enkel berichten die je ‘openbaar’ deelt, worden ook geïndexeerd. Anderzijds gaat dit wel een grote hoeveelheid zoekresultaten opleveren en hopelijk voor Google leidt dat op zijn beurt ook tot veel bezoeken aan hun sociale netwerk. In het beste geval ten slotte leidt het misschien zelfs tot extra gebruikers.

Alhoewel… Om publieke posts van Google+ te zien in je zoekresultaten moet je niet alleen een Google account hebben maar moet je ook aangemeld zijn bij Google+. Mensen die Google Plus dus niet gebruiken krijgen dan ook geen Google Plus resultaten te zien? Misschien toch een beetje jammer…

Google zelf zegt dat deze feature bijvoorbeeld interessant is om recensies van mensen die je kent te ontdekken. In het voorbeeld dat op de Google blog gegeven wordt, gaat een Google Plus gebruiker op zoek naar info over restaurants in New York waarna hij in de zoekresultaten een Google Plus post te zien krijgt van iemand dat het restaurant beschrijft en waarmee hij via Google Plus verbonden is.

Toch zal het voor sommigen nog steeds een vraagteken zijn waarom Google posts van en op sociale netwerken getoond worden in de zoekresultaten. Zo stellen velen hun privacy op sociale netwerken in vraag als alles wat je zegt toch in de zoekresultaten kan verschijnen. Google maakt zich anderzijds wel sterk dat het enkel resultaten toont aan mensen als zij ook daadwerkelijk met je verbonden zijn….

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *