Google Music nu ook beschikbaar in België

Sinds gisteren in Google Music beschikbaar in zeven nieuwe landen, waaronder ook België. De andere landen waar Google Music werd gelanceerd zijn Luxemburg, Oostenrijk, Ierland, Portugal, Australië, en Nieuw-Zeeland. Eerder was de dienst al beschikbaar in de VS, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Nederland is dus nog steeds niet aan de beurt.

Google Music is Google’s tegenhanger voor Apple’s iTunes. Met de dienst kunnen gebruikers tot 20.000 nummers uploaden op de servers van Google en streamen. De liedjes kunnen worden opgeslagen via Google Play, van waaruit ze kunnen gestreamd worden via een Android-toestel of via de webbrowser. Het is ook mogelijk om je liedjes offline te beluisteren.

Artist Hub

Ook interessant bij Google Music is de Artist Hub. Hier kunnen lokale artiesten hun muziek zelf te koop aanbieden aan gebruiker, om zo hun muziek beter bekend te maken.

Rechtstreekse concurrent van iTunes

De gratis opslagdienst van Google bestaat al sinds 2011. Dankzij een samenwerking met grote platenlabels kunnen gebruikers via Google Music ook nieuwe muziek aanschaffen. Sinds oktober 2012 werkt Google samen met zowat alle grote platenlabel, waardoor gebruikers kunnen kiezen uit een enorme hoeveelheid muziek. De prijzen om een liedje aan te kopen zijn vergelijkbaar met die in de iTunes Store. De prijs van een liedje varieert tussen 0,99 € en 1,29 €, de prijs voor een volledig albums bedraagt zo’n 9,99 €.

Met de komst van Google Music naar België kunnen consumenten nu vergelijken tussen Google Music en iTunes. We zien alvast dat Google Music veel aandacht schenkt aan Belgische artiesten, door hen bovenaan in de kijker te plaatsen.

Betalende streamingdienst

Enkele Amerikaanse zakenkranten, zoals Financial Times en Wall Street Journal, melden ook dat Google zou werken aan een betalende streamingdienst. Net zoals bij Spotify zou je dan voor een maandelijks bedrag toegang krijgen tot de muziekbibliotheek van Google. Het nieuws klinkt alvast niet onlogisch, want deze dienst zou een perfecte aanvulling vormen op Google Music.

Executive Summary

Google Music
Google Music is nu ook beschikbaar in België. Met deze dienst kunnen gebruikers muziek uploaden en streamen.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *