Google is de beste Amerikaanse werkgever

Volgens Fortunes, een Amerikaans zakenblad, is Google de beste Amerikaanse werkgever. De internetgigant staat daarmee voor het tweede jaar op rij bovenaan de lijst van de ‘100 beste bedrijven om voor te werken‘. Google mag zich dus de beste Amerikaanse werkgever kronen. De werknemers van Google appreciëren vooral de vele extra’s, zoals een nieuw sportcomplex en een aantal nieuwe wellness centra. De top 3 wordt verder vervolledigd door SAS en CHG Healthcare Services.

De lijst werd berekend op basis van een enquête bij 277.000 werknemers in 259 Amerikaanse bedrijven.

Google

Ook Microsoft in de lijst, Facebook en Apple zijn niet te bespeuren

Opvallend is dat de grote concurrenten van Google, Apple en Facebook, niet in de lijst te bespeuren zijn. Nochtans doen ook die bedrijven hun uiterste best om hun werknemers tevreden te stellen. Microsoft, dat ook een grote concurrent van Google is, vinden we wel terug op plaats 75.

Naast Google en Microsoft, zien we nog een aantal andere bekende bedrijven waar de werknemers blijkbaar erg tevreden zijn. Zo staan ook Salesforce, Mercedes Benz, Zappos.com, American Express en Starbucks in de lijst.

De vele extra’s bij Google

Google heeft duidelijk begrepen dat het welzijn van zijn werknemers een grote invloed heeft op de productiviteit. De werknemers kunnen er genieten van een massage, ze kunnen er terecht in een aantal wellness centra en ze kunnen zich uitleven in het sportcomplex. Daarnaast is er bijvoorbeeld ook kinderopvang op het bedrijf en een strijkdienst voor je kleding.

Werken voor Google, dat moet dus fantastisch zijn. Ook in België heeft Google een kantoor, en ongetwijfeld worden ook hier de werknemers goed opgevangen. Droom je zelf van een job bij de internetgigant? Dan bereid je je best goed voor, want Google staat ook bekend om de extreem lastige vragen die ze tijdens een sollicitatie op je bord smijten!

De volledige lijst van beste bedrijven om voor te werken vind je op de website van CNN.

Executive Summary

Google is de beste werkgever
Volgens Fortune is Google de beste Amerikaanse werkgever. De werknemers appreciëren vooral de vele extra’s.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *