Google helpt Syrië weer online dankzij Speak2Tweet

Sinds gisteren is het door een burgeroorlog geplaagd Syrië afgesloten van het Internet, en voor een groot deel dus ook van de buitenwereld. Zowel de regering als de rebellen beschuldigen elkaar ervan om het internet in Syrië te hebben afgesloten.

Opdat de gruwelijke verhalen in het land geen stille dood zouden sterven, en om te wereld op de hoogte te kunnen houden van wat in Syrië gaande is, heeft Google besloten om de vergeten dienst Speak2Tweet nieuw leven in te blazen. Speak2Tweet is een dienst die Google, in samenwerking met Twitter, begin vorig jaar heeft gelanceerd, om mensen zonder internettoegang toch de mogelijkheid te geven om te tweeten.

Gelanceerd tijdens blackout in Egypte

Begin 2011, toen de Arabische Lente zijn hoogtepunt kende in Egypte, werd ook dat land voor korte periode afgesloten van het Internet. Google en Twitter sloegen toen de handen in elkaar en lanceerden Speak2Tweet.

Met deze dienst kunnen mensen via een telefoonconnectie bellen naar enkele internationaal actieve nummers:

+90 212 339 1447 /
+30 21 1 198 2716 /
+39 06 62207294 /
+1 650 419 4196

Wanneer je belt naar deze nummers, zal je automatisch terecht komen op een voicemail, waar je de mogelijkheid krijgt om een boodschap in te spreken. Deze boodschap wordt automatisch omgezet in een link, die door de Twitter-account @Speak2Tweet wordt gepost op de microblog.

Ook om de boodschappen te kunnen ontvangen, heb je een internetconnectie of een telefoonconnectie nodig. Je kan de boodschappen beluisteren door te bellen naar dezelfde nummers, of door te surfen naar twitter.com/speak2tweet.

Gaan Syriërs Speak2Tweet wel kunnen gebruiken?

Om gebruik te kunnen maken van Speak2Tweet, moet je dus toegang hebben tot ofwel een internetconnectie ofwel een telefoonconnectie. Maar volgens verschillende nieuwsbronnen zijn ook de telefoonlijnen niet altijd actief. Het is dus maar de vraag of de Syriërs wel gebruik zullen kunnen maken van Speak2Tweet.

Executive Summary

Google herlanceert Speak2Tweet
Google en Twitter blazen Speak2Tweet nieuw leven in, om het van het internet afgesloten Syrië opnieuw een stem te geven.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *