Google Drive volgende week eindelijk online?

Volgende week zou Google Drive eindelijk gelanceerd worden, nadat er sinds 2006 al geruchten waren over de ontwikkeling van een eigen opslagdienst van Google.  Het was al mogelijk om verschillende soorten bestanden op te slaan via het Google account. Met Picasaweb werd er ruimte voorzien voor foto’s en video’s, terwijl je met Google Docs reeds bestanden kan uploaden. Met Google Drive kan je nu tot 5GB aan bestanden gratis op het web op te slaan.

Wat is Google Drive en hoe werkt het?

Google Drive wolk

Google Drive is kort gezegd een gratis opslagdienst van Google. Google Drive zou beschikbaar worden op http://drive.google.com, maar momenteel staat er nog een foutmelding op deze website te lezen.

Er zou zowel een webinterface voorzien zijn, als apps voor Windows, Mac, Android en iOS. Waarschijnlijk zal er ook een api aangeboden worden zodat ontwikkelaars de dienst in een app kunnen verwerken.

Google Drive zou net als DropBox werken met een map die op de desktop geplaatst wordt en automatisch gesynchroniseerd wordt met de webopslag. Hoe de applicatie voor mobiele apps zou werken is nog niet duidelijk.

Gebruikers van Google Drive zouden meteen 5GB gratis opslagruimte krijgen, een stuk meer dus dan concurrent DropBox, die slechts 2GB gratis opslagruimte voorziet voor abonnees. Extra opslagruimte voor Google Drive aanvragen kan, maar is betalend.

Google Drive

Lancering van Google Drive

Google Drive zou normaal gezien halverwege volgende week officieel starten. Vorige week was Google Drive echter al te bewonderen op de website van partner LucidChart. De pagina werd wel meteen weer offline gehaald. Dat de applicatie precies op deze website al even verscheen, zou erop wijzen dat partners of ontwikkelaars van Google reeds toegang hebben tot Google Drive.

Zal Google Drive succes hebben?

Veel kenners staan cynisch ten opzichte van de wel erg late lancering van Google Drive. Ze vrezen dat gebruikers niet snel geneigd zullen zijn om de bekende concurrenten DropBox, Box en Amazon’s Simple Storage Service te verlaten om de nieuwe opslagdienst van Google te verkennen. Als Google het spel echter slim speelt en zorgt voor een goede integratie met de bestaande Google diensten, en zorgt voor een lage prijs en voldoende clients, zou Google Drive het zijn concurrenten wel eens lastig kunnen maken.

Executive Summary

Wat? Google Drive zou volgende week eindelijk gelanceerd worden
En? Gebruikers krijgen meteen 5GB gratis opslagruimte!
Maar? Kenners vrezen dat Google Drive te laat komt

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *