De toekomst van Google Mobile is Now. Over Google Now

Dat de Google zoekmachine haar zoekresultaten wil afstemmen op elke individuele gebruiker, wisten we al veel langer dan vandaag. Maar nu wil Google ook zelf al jouw informatie organiseren en aanbieden op het moment dat jij het nodig hebt. Het resultaat is Google Now, de nieuwe virtuele personal assistant voor Android…

Right here, right now: Google Now

Het doel van Google Now? De juiste informatie geven op de juiste moment. Google voorspelt met andere woorden wat de gebruikers willen weten en anticipeert op hun noden. Je begint je dag en krijgt spontaan het weerbericht te zien. Je smartphone geeft je een verkeersoverzicht voor de weg naar je werk. Je krijgt spontaan een signaal wanneer je naar je volgende afspraak moet vertrekken, dat rekening houdt met het verkeer, of wat had je gedacht? Sta je op het perron te wachten, dan verschijnen de uren van de volgende trein of de laatste scores van jouw favoriete voetbalploeg. En suggesties voor de lekkerste lokale restaurantjes verschijnen op het scherm van je smartphone. Allemaal automatisch.

Informatie op jouw maat

Google Now wil focussen op wat jij belangrijk vindt. Hoe dit werkt? De informatie die Google jou toont, verschijnt op basis van je zoekgewoontes, de locaties waar je vaak komt, wederkerende afspraken in je agenda, je Gmail-account, enz. Al die info wordt weergegeven in verschillende kaarten in de Google Search app. Zo zijn er ‘cards’ die je helpen om je dag te organiseren, met je boarding pass, een beknopt overzicht van je agenda, een weerbericht, verkeersinfo, een lijst met hotels in de buurt of je reservaties voor restaurants. Daarnaast zijn er nog enkele cards die je op de hoogte houden van films, concerten, beursresultaten, breaking news of sportuitslagen. Een derde type cards zorgt ervoor dat je ook in het buitenland thuis bent. Je krijgt berichten over bezienswaardigheden en evenementen of de lokale munteenheid.

Innovatie

Sommigen noemen Google Now een van de meest innovatieve producten van 2012. Eén ding is zeker: geen enkel ander product van Google, met uitzondering van advertentiediensten, verzamelt zoveel data over een specifieke gebruiker en zijn leefwereld als Google Now.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *