De Google smartphone binnenkort een feit?

In augustus 2011 kocht Google gsm-bedrijf Motorola Mobility voor 12,5 miljard dollar. Hoewel Google beweerde dat het daar geen expliciete plannen mee had, duiken er vandaag geruchten op die verkondigen dat Google via Motorola een eigen smartphone op de markt zou brengen.

Google MotorolaDe iPhone en iPad achterna

Google zou via het maken van een eigen smartphone zowel de ontwikkeling van de hardware als software van een Android toestel beheren. Zo zou Google de software en hardware beter op elkaar kunnen afstemmen. Google zou op die manier in de voetsporen van Apple treden, die met de iPhone en iPad net hetzelfde doet. Bovendien zou Google van plan zijn om eveneens een eigen tablet op de markt te brengen om diezelfde redenen.

Google wil met een eigen smartphone natuurlijk ook nieuwe inkomstenbronnen naar zich trekken. De Google diensten worden vandaag wel via Android software aangeboden, maar Google verdient niets met de verkoop van de Android hardware. Bovendien vraagt Google geen licentiekosten voor Android, terwijl Microsoft dat met de Windows Phone wel doet. Ook de Nexus-lijn, die Google in samenwerking met Samsung uitbrengt, zou niet voldoende opbrengen.

De reacties

De reacties van bestaande Android hardware producenten, zoals Samsung en HTC, zouden naar verluidt niet mals zijn. Google zou nu namelijk hun concurrent worden, terwijl het beloofd had dat nooit te doen. Android fabrikanten zouden zelfs plannen hebben om een gezamenlijk blok tegen Google te vormen…

Executive Summary

Wat? Google zou via Motorola een eigen iPhone op de markt brengen
En? Zo krijgt Google ook controle over de Android hardware

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *