De Google Panda is terug | Panda 3.4 zal een impact hebben op 1,6% van de zoekresultaten! + infographic Google Panda 1 year later

De Google Panda is een begrip in de wereld van zoekmachine optimalisatie dat zowel angst als hoop voorstelt. Angst dat al het werk dat we in onze websites hebben gestoken door één update kan worden vernietigd, aan de andere kant hoop dat Google zijn zoekresultaten nog beter maakt en wel degelijk bezig is met het afstraffen van SEO strategieën die alles behalve white hat zijn.

Google twitter update over Google Panda

Google Panda 3.4

Over deze nieuwe Panda update kunnen we helaas weinig melden. Google heeft vrijdag enkel bovenstaand Twitter bericht online gezet waarin ze melden dat er een nieuwe versie van Google Panda (momenteel bekend als Panda 3.4) online is gegaan. Deze Panda update zal een invloed hebben op 1,6% van de zoekresultaten. De link in het Twitter bericht verwijst naar de originele Google Panda Update van meer dan een jaar geleden, deze vertelt dus niets meer over deze nieuwste aanpassing van het Google algoritme.

Dit is natuurlijk allemaal nog erg vaag; maar we volgen het op de voet en zeker de mogelijke gevolgen voor de Belgische en Nederlandse markt. Het is goed mogelijk dat deze Panda update eerst enkel in de VS actief zal zijn en pas weken of maanden later op andere landen en andere talen zal toegepast worden. Dit is natuurlijk een gok, maar de geschiedenis van de Google Panda leert ons dat het een logische redenering is.

Geschiedenis van de Google Panda

Ben je niet zo vertrouwd met de geschiedenis van de Google Panda? (Let op dit is niet het verhaal van de Kung Fu Panda, maar het is wel minstens even indrukwekkend.) Bekijk dan zeker onderstaande infographic van Search Engine Land of lees onze artikels over de Google Panda.

Google Panda update infograhic

Executive Summary

Google Panda 3.4 Deze Google Panda Update heeft een invloed op 1,6% van de zoekresultaten.
Maar? We weten niet of deze update meteen wereldwijd en in alle talen actief zal gaan, de geschiedenis van de Google Panda leert ons dat Google meestal langer wacht om updates naar andere landen uit te rollen.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *