De ‘Bing it on’ challenge lokt 33% van de Google gebruikers naar Bing

Bing it on challengeVorige maand lanceerde Bing de ‘Bing it on’ challenge en daagde bezoekers uit om de organische zoekresultaten van Bing te vergelijken met die van Google. Na een survey met 4.700 mensen blijkt nu dat 33% van hen verklaren dat ze zullen overschakelen naar Bing.

De ‘Bing it on’ challenge

Net zoals de succesvolle ‘Pepsi Challege’ uit de jaren ’70 en vroege jaren ’80, toen Pepsi in winkelcentra langs ging om mensen blind te laten proeven tussen Coca Cola en Pepsi, liet Bing haar bezoekers via de ‘Bing it on challenge’ blind vergelijken tussen de zoekresultaten van Bing en Google.

Bezoekers moesten in totaal 5 willekeurige zoektermen ingeven, de zoekresultaten vergelijken en ingeven welke zoekresultaten ze het meest relevant vonden. Een ex aequo ingeven was eveneens mogelijk. Op het einde werd het resultaat getoond en wisten bezoekers welke zoekmachine volgens hun antwoorden het beste was. En wat bleek? Bing won de challenge beduidend vaker dan Google.

Bing it on challenge - zoekresultaten vergelijken

De resultaten van de ‘Bing it on’ challenge

Voor en na de ‘Bing it on’ challenge werden enkele vragen gesteld over de indruk die de bezoekers over Bing hadden. Uiteindelijk bleek dat 64% van de ondervraagden erg verrast waren over de kwaliteit van de zoekresultaten van Bing. 33% van de ondervraagden die Google als standaard zoekmachine gebruikten, verklaarden dat ze Bing voortaan vaker zouden gebruiken. Tenslotte liet 17% van de bezoekers weten dat ze na de vergelijking tussen Bing en Google, duidelijk de zwakke punten in de zoekresultaten van Google zagen.

Uiteraard zijn dit veelbelovende cijfers voor Bing, maar de vraag is natuurlijk of mensen echt zullen doen wat ze vertellen en ook in werkelijkheid zullen overschakelen naar Bing. Zoekgewoontes blijken namelijk moeilijk te doorbreken…

Executive Summary

33% van de bezoekers verklaarde na de Bing it on challenge Google frequenter te zullen gebruiken
De vraag blijft natuurlijk of mensen echt zullen doen wat ze verklaren in enquêtes en ook in werkelijkheid zullen overschakelen naar Bing…

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *