Android-gebruikers krijgen nu ook app-content te zien in Google Search

Google indexeert app inhouden

Wie via een Android-toestel een zoekopdracht uitvoert op Google, zal voortaan ook app-content in de resultaten zien verschijnen. Op die manier bespaar je heel wat tijd, want je hoeft de apps op je smartphone of tablet niet apart te openen om een antwoord te krijgen op je vraag. Je klikt gewoon op “Open in app” en krijgt onmiddellijk de app-content te zien die relevant is voor je zoekopdracht.

App-content zoeken met Google Search: nog sneller antwoord op je vraag

“Gedaan met het doorworstelen van al die apps om net dat ene stukje informatie op te sporen dat je nodig hebt. Of het antwoord op je vraag nu verscholen zit op het web of in een app, Google Search haalt het meteen voor je op. Zo groeien apps en web naar elkaar toe en wordt het nog makkelijker om snel de juiste info te vinden”, leggen de ontwikkelaars van deze nieuwe functie uit op Google’s Inside Search blog.

Onmiddellijk openen of downloaden

app contentAls je de meest relevante app voor je zoekopdracht al op je smartphone hebt staan, hoef je alleen op de link in de Google-resultaten te klikken om de app-inhoud voorgeschoteld te krijgen die je interesseert. Staat de bewuste app nog niet op je toestel, dan word je doorverwezen naar de download-sectie van Google Play. Als bepaalde info in meerdere ontbrekende apps wordt teruggevonden, bundelt Google Search die in één lijst, met een Google Play-knop naast elke app.

App-content zoeken: voorlopig alleen in de VS

Deze nieuwe functie voor Android-gebruikers is tot nu toe alleen beschikbaar in de VS. De ‘Open in app’-feature werkt voorlopig ook alleen met volgende apps: AllTrails, Allthecooks, Beautylish, Etsy, Expedia, Flixster, Healthtap, IMDb, Moviefone, Newegg, OpenTable, Trulia en Wikipedia. Volgens Google zullen er op termijn nog verschillende apps bijkomen.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *