25% van alle internetverkeer in Noord-Amerika via Google

Volgens een onderzoek van Deepfield verloopt een kwart van al het online verkeer in Noord-Amerika via de servers van Google. Dat is een forse stijging ten opzichte van 2010, toen slechts 6% van alle verkeer via Google verliep.

Daarnaast maakt ook 60% van alle met het internet verbonden devices dagelijks een verbinding met de servers van Google. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld pc’s, tablets en smartphones, maar ook aan gameconsoles, set-top boxen en Wi-Fi radio’s. Indien je enkel naar de computers en de mobile devices kijkt, dan ligt de penetratiegraad van Google nog hoger.

Groter dan Facebook, Twitter en Netflix samen

Het totale bereik en het marktaandeel van Google zijn groter dan die van Facebook, Netflix en Twitter gecombineerd. Netflix heeft op sommige momenten wel een hogere piek qua bandbreedte, maar dit doet zich enkel voor tijdens primetime in Noord-Amerika.

Stijgende populariteit Google producten

De stijgende populariteit heeft Google te danken aan verschillende factoren. Eerst is er natuurlijk de stijgende populariteit van het besturingssysteem Android. Volgens recente cijfers uit Mei 2013 zou dit besturingssysteem momenteel zo’n 900 miljoen gebruikers tellen. Ook andere producten van Google, zoals de zoekfunctie, Apps, Drive, Maps, Gmail en Youtube dragen bij tot het succes.

Google Global Cache

Google heeft bovendien een dedicated server programma lopen in meer dan 100 landen, het Google Global Cache programma. Dit programma plaatst bij mobiele operatoren en ISP’s een Google server, om populaire Google content, zoals Youtube, sneller te kunnen serveren. Momenteel staan er overal ter wereld zulke servers. Daar heeft Google de laatste jaren flink in geïnvesteerd. De grootste servers in Europa staan in Bergen (België) en Eemshaven (Nederland).

Executive Summary

25% internetverkeer via Google
Volgens een onderzoek van Deepfield loop 25% van alle internetverkeer in Noord-Amerika via de servers van Google.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *