Zoekmachine Medstory wordt opgekocht door Microsoft

Microsoft heeft gratis start-up zoekmachine Medstory, gespecialiseerd in het opzoeken van gezondheidsinformatie, opgekocht. De gespecialseerde zoekrobot zal de activiteiten van Microsoft via MSN Health & Fitness en Windows Live ondersteunen en uitbreiden.

mstorypf.jpg

Microsoft probeert zich zo meer te positioneren op de gezondheidsmarkt die volgens verschillende bronnen booming is en veel groeipotentieel bevat. Meer dan de helft van alle mensen die gezondheidsinformatie zoeken, doen dit via een zoekmachine en 22% vindt niet wat het wil. Dagelijks zoeken ook zo’n 8 miljoen mensen op het internet naar gezondheidsinformatie.

azyxxi.jpg

Vorig jaar kocht Microsoft eveneens Azyxxi op, een softwaresysteem die informatie van een patiënt (MRI-scans, X-rays, etc.) optimaal tracht terug te vinden. De 2 overnames die in de Health Solutions Group van Microsoft worden geïntegreerd, duiden dat de softwaregigant zijn zinnen duidelijk op de gezondheidssector heeft gezet. Microsoft hoopt zo de informatieverwerkende software van deze industrie te standardiseren in zijn voordeel.
Bron: Webwereld, playfuls.com

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *