Zoeken met Google op Nokia-phones

google-nokiaNieuws van Nokia uit Barcelona: Na Yahoo! Search en Windows Live Search, krijgt ook de Googlezoekmachine een plaatsje op enkele van de toestellen die de Finse GSM-fabrikant verdeelt. 

De integratie van Google op Nokia-telefoons komt niet geheel onverwacht, ook al zal de introductie ervan gradueel verlopen: 4 nieuwe Nokia-toestellen krijgen de functionaliteit mee, en deze zullen geleidelijk aan via verschillende markten worden verdeeld. De dienst ondersteunt oa. Local Search, Web Search, Image Search en News Search.

Waarom duurde het nu zo lang voor de meest gebruikte zoekmachine ter wereld werd geïntegreerd door Nokia, terwijl Yahoo! en Windows Live wel al deel uitmaakten van de beschikbare services en YouTube al een tijdje volledig werd ondersteund door sommige toestellen?

Vergeet niet dat Google met Android en de ´Gphone´ zelf het mobiele terrein verkent, dus Nokia zou zich met deze zet wel eens extra willen wapenen tegen de toekomst, waarin services minstens even belangrijk zullen worden als de kwaliteit en functies van de toestellen zelf.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *