6 WordPress SEO vragen beantwoord

wordpress-seo

WordPress is ongetwijfeld een van de meest gebruikte content management systemen: volgens WordPress zelf vormt het systeem de basis van 23 procent van het internet. Nog volgens het bedrijf is het systeem “zoekmachine- en SEO-vriendelijk”. Maar klopt dat ook? Het antwoord in 6 veelgestelde vragen!

Is WordPress, out-of-the-box, SEO-geoptimaliseerd?

Nee, helaas: een content management systeem dat out-of-the-box SEO-geoptimaliseerd is bestaat niet. WordPress is SEO-vriendelijk, maar het systeem achter je website naar WordPress veranderen zal er niet voor zorgen dat je website plots op de eerste pagina in Google verschijnt. WordPress is een bijzonder goed startpunt, maar je zal toch nog een hoop dingen zelf moeten om goed in Google te scoren.

Ik heb een SEO-plugin geïnstalleerd. Is daarmee de kous af?

Opnieuw moeten we je teleurstellen. Een goede SEO-plugin is onmisbaar, maar dan begint het pas! SEO is iets waar je constant mee bezig bent.

Hoe kies ik de beste SEO-plugin voor mijn website?

Een goede SEO-plugin is noodzakelijk, maar hoe kies je zo’n plugin? Gewoonweg ‘seo’ zoeken bij de WordPress plugins levert meer dan 1.000 plugins op die allemaal ongeveer hetzelfde beloven. All in One SEO Pack en WordPress SEO by Yoast zijn veruit de populairste plugins. Met een van deze twee zit je in principe altijd goed. Bij de keuze van een plugin is het altijd belangrijk om er een te kiezen die compatibel is met de nieuwste versie van WordPress, die actief ondersteund wordt en regelmatig updates krijgt (onder andere om compatibel te blijven met nieuwe WordPress-versies). Verder is een grote community waarop je kan terugvallen ook altijd handig.

Heeft de keuze van het thema invloed op mijn rank in Google?

Helaas is hier geen eenduidig antwoord op te geven. Het thema dat je kiest kan wel degelijk invloed hebben op je ranking in Google, aangezien zaken als gebruiksvriendelijkheid en laadtijd belangrijke factoren zijn voor Google. Kies je voor een gratis thema, kies er dan een waar een actieve community achter zit en regelmatig updates krijgt.

Installeer ik mijn blog op een nieuw domein, op een subdomein of op het bestaand domein in een subfolder?

Als je al een website hebt en daar een WordPress-blog aan wil toevoegen, vraag je je misschien af waar je die blog het best installeert. Installeer je die op een nieuw domein, op een subdomein (bv. blog.queromedia.be) of installeer je die in een subfolder (bv. queromedia.be/blog)? Onze eigen ervaring leert dat het installeren in een subfolder veruit de beste oplossing is. Zelfs als je website op een ander CMS-systeem draait, is het mogelijk om een WordPress-blog in een subfolder van de website te installeren. Een nieuw domein gebruik je best voor kortstondige, tijdelijke campagnes.

Ik gebruik een HMTL 5 thema waardoor er meerdere H1 titels in mijn posts staan, kan dat kwaad?

Sinds HTML5 is het mogelijk om meerdere H1 titels op één pagina te hebben. Vanuit een design of coding standpunt is dat niet verkeerd, maar vanuit een SEO standpunt doe je het beter niet. Google kan dit immers als ‘spammy’ ervaren. Het is dus raadzaam om slechts één H1 tag te gebruiken op elke pagina voor de titel, en H2 tags voor tussentitels.

Executive Summary

Wordpress is een SEO-vriendelijk platform, maar het is geen magische tool om plots op de eerste pagina in Google te verschijnen. Je zal zelf nog heel wat moeten doen om dat doel te bereiken.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *