Youtube SEO: de basics op een rijtje

Heel wat bedrijven doen aan Google SEO en schakelen daarbij steeds meer de sociale media in. Ook Youtube is een krachtige SEO-tool! Er wordt heel wat over Youtube SEO geschreven, daarom zetten wij de absolute basisprincipes nog eens op een rijtje.

Youtube is huge op het internet en video content produceren wordt steeds makkelijker , of heeft jouw smartphone misschien geen ingebouwde videocamera? Youtube SEO maakt dus wel degelijk een verschil.

Content – De 6 beginselsen van Youtube SEO

Om aan youtube SEO te doen, moet je vooral zorgen dat je video een titel, een description en tags meekrijgt. Om je video nog sterker te maken kan je de inhoud uitschrijven. Bijkomende beslissende factoren zijn de autoriteit van jouw kanalen en het afleveren van de content.

 

 1. Title: geef een titel in en verwerk hierin relevante keyword(s) voor je filmpje.
 2. Description: beschrijf in een 300-tal woorden waarover je video gaat en gebruik keywords. Deze beschrijving verschijnt tussen de Google zoekresultaten.
 3. Tags: plaats minstens 10 relevante tags, maar zorg dat ze relevant blijven.
 4. Transcription: Youtube schrijft automatisch uit wat er in je video wordt gezegd, maar zorg dat je deze inhoud even checkt op fouten.
 5. Channel authority: je hebt de authoriteit van jouw Youtube kanaal zelf onder controle door op regelmatige basis video’s te publiceren, relevante tags, titels en descriptions toe te voegen en je video’s op de juiste manier te promoten.
 6. Content delivery: de basis is nog steeds een goede video maken die gesmaakt wordt door de kijkers, anders haalt Youtube SEO op zich niets uit.

 

Audience – Werk aan de interactie met je fans!

Vervolgens moet je werken aan het engagement van de kijkers van jouw fimpjes. Maak van jouw bezoekers een trouwe community van volgers en promotors van jouw video’s.

 1. Views. Hoe vaker een filmpje bekeken wordt, hoe beter het zal scoren. Deel jouw video dus via jouw blog, social media en sluit het in in jouw website. Analyseer op welk moment afhaken van de film… en doe hier iets aan!
 2. Linkbuilding. Ook in Youtube moet je aan linkbuilding doen, vanuit jouw site, blog of social media en zowel naar de video die je wil ranken en naar jouw Youtube kanaal.
 3. Social shares: share je filmpjes via de social media en zet andere mensen aan hetzelfde te doen.
 4. Ingesloten video’s: sta altijd embedding toe.
 5. Commentaren: reacties van kijkers is een belangrijke factor in Youtube SEO.
 6. Duimen omhoog: vraag je vrienden om je filmpjes te liken.

Youtube integreren op je website

Je kan op heel veel verschillende manieren Youtube filmpjes integreren in je website, op die manier blijft je website dynamisch en trek je de aandacht van de bezoekers. Bovendien zal je site of blog worden opgenomen in de Youtube videocommunity.

De eenvoudigste manier is ingesloten video’s toevoegen door de HTML van je blogitem of pagina te bewerken. Je kan ook een afspeellijst toevoegen om een selectie van video’s te tonen. Ook een afspeellijst kan je in te sluiten in de HTML van je site. Het grote voordeel van het insluiten of ‘embedden’ van video’s vanaf Youtube is dat de video wordt gehost op de server van Youtube, maar dat deze worden getoond op je website alsof je video direct op de site staat. Op die manier zal de laadtijd van je website niet vertragen en kan de video ook gevonden worden via Youtube en Google. Ook op de sociale media kan je zonder problemen Youtube video’s delen.

 

Leave A Comment
  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *