YouTube experimenteert met nieuwe homepage

YouTube is zo te zien ook aan een nieuwe facelift toe… Google is naar het schijnt volop aan het testen met een nieuwe homepage voor ‘s werelds populairste video site. De nieuwe interface, die gebukt gaat onder de testnaam ‘Carousel’, werd gespot toen enkele YouTube-gebruikers aan het sleutelen waren aan hun cookies.

YouTube in een Pinterest-jasje

De huidige “driekolommen interface” maakt in het experiment plaats voor een op Pinterest gebaseerde look. Een meer gehorizontaliseerde oriëntering, met over de volledige breedte thumbnails van videoclips. De bovenste rij geeft ook enkele gepersonaliseerde categorieën weer; zoals aanbevolen video’s, populairste videoclips en nieuws. We veronderstellen dat de nieuwe interface personaliseerbaar is met je eigen kanalen en voorkeuren. Het gebruik van thumbnails is een stap in de richting van gebruiksvriendelijkheid voor mobiele toestellen, zoals tablets en smartphones.

Youtube Carousel interface

De nieuwe YouTube homepage zelf testen?

Wel is het zo dat de nieuwe interface niet zomaar beschikbaar is voor eender welke gebruiker. Om de nieuwe homepage te kunnen testen, moet je de volgende stappen doorlopen:

  1. Surf naar www.youtube.com (zonder locatieparameter, de nieuwe homepage wordt waarschijnlijk enkel getest op het .com-domein)
  2. Voor Chrome: CTRL + Shift + J | Voor Firefox: CTRL + Shift + K | Voor Internet Explorer: F12 en klik op “Console”
  3. Plak het onderstaande stukje code in het verschenen venster en druk op Enter:
document.cookie="VISITOR_INFO1_LIVE=eKxEWQ3xcc8; path=/;
domain=.youtube.com";window.location.reload();

 

Nadat je op Enter hebt gedrukt, vernieuwt de YouTube homepage en krijg je, als alles goed gaat, de Carousel interface voorgeschoteld. Genoeg getest? Log dan gewoon in om terug de oude YouTube homepage te krijgen.

UPDATE: het experiment blijkt inmiddels afgelopen te zijn. Het invoeren van het stukje code zal vanaf nu gewoon je browservenster vernieuwen.

Executive Summary

YouTube experimenteert met nieuwe homepage
De nieuwe interface heeft wel heel veel weg van Pinterest…

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *