Yahoo stelt zijn "Open Search Platform" voor

Recentelijk kondigde Yahoo! aan dat het zijn zoekresultaten zou openstellen voor het publiek. Hoever deze "openheid" ging gaan was nog niet bekend, tot nu.

Yahoo! kondigt op zijn Search Blog aan dat het zal mogelijk zijn voor 3rd party ontwikkelaars en website-eigenaars om informatie toe te voegen aan hun zoekresultaten. Het "Open Search Platform" laat hen toe om gebruik te maken van enkele ingebouwde functies om extra inhoud (eventueel van andere websites) toe te voegen. Dit kan gaan van foto´s, extra gegevens zoals scores tot bvb. een wegenkaart vanop een externe website.

Op de website www.yelp.com vindt u alvast een voorsmaakje van uitgebreide zoekresultaten. De idee is eenvoudig maar des te krachtiger! Men neme een restaurant-databank, koppelt hieraan locatiegegevens, kaartjes en foto´s via de Yahoo! Website. Men menge deze door elkaar en voila, het resultaat is een uitgebreid zoekresultaat van een restaurant met prijsklasse, score, telefoonnummer, en meer. Dit soort zoekresultaten kan een enorme meerwaarde bieden voor sommige website-eigenaars!

Ik ben alvast benieuwd naar interessante toepassingen van deze nieuwe evolutie!

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *