Yahoo kondigt nieuwe search upgrades aan

Yahoo zet hoog in op search. Het bedrijf kondigt aan dat er de komende maanden grote veranderingen op til zijn om hun marktaandeel te vergroten. Nieuwe search tools en upgrades Yahoo - marissa mayerzitten in de pipeline. Volgens een artikel van Bloomberg News werden sommige nieuwe features in samenwerking met Microsoft ontwikkeld.

Yahoo heeft 12% van search markt in handen

Dat Yahoo zich intensief met search bezighoudt, is niet verwonderlijk. Marissa Mayer, die een belangrijke positie bekleedde bij Google, is sinds juli 2012 immers CEO bij Yahoo. Zij kent de search-markt door en door en is vastberaden om het marktaandeel van Yahoo te vergroten. Dat er werk aan de winkel is, blijkt uit de cijfers. Google is goed voor 67 procent van alle zoekopdrachten, volgens een recent rapport van ComScore. Yahoo neemt 12 procent voor z’n rekening en Microsoft 17%.  

Nieuwe search tools en search-based ads

Bij Yahoo is men heel enthousiast over de verandering die op til zijn. “Er komen heel wat nieuwe coole dingen aan die we binnenkort zullen aankondigen en uitrollen”, vertelt Laurie Mann, senior vice president van search bij Yahoo. Het team van Mann werkt aan nieuwe search tools en search-based ads die dankzij de deal met Microsoft via Bing worden opgeleverd. Het merendeel van de research en ontwikkeling gaat naar mobile search, iets waar Google ook volop mee bezig is. Zowel op het gebied van budgetten als mankracht investeert Yahool tegenwoordig veel geld in mobile.

Marissa Mayer gaat concurrentie met Google aan

Marissa Mayer heeft een duidelijke missie en is ervan overtuigd dat Yahoo Google op termijn de loef kan afsteken. In een interview tijdens de Wired Business Conference vergeleek Mayer de strategie van Yahoo met het werk van een wijnboer. “Je kan een wijnboer zijn omdat je je eigen wijngaarden hebt, maar je kan er ook een zijn omdat je de druiven in een bepaalde stijl maakt.” Bij Yahoo zijn ze ervan overtuigd dat het merendeel van de innovatieve ideeën voor search zich op het gebied van de user interface situeren.

Executive Summary

CEO Marissa Mayer (ex Google) zet hoog in op mobile search
Yahoo kondigt spectaculaire nieuwigheden aan

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *