Wunderkit – task manager en workspace die je productiviteit boost!

Deadlines, taken en afspraken, ideeën en opmerkingen, … Hoe verzamel je die dingen op een overzichtelijke manier? En hoe creëer je een workspace waar de verschillende personen kunnen samenwerken rond een project, taken kunnen toewijzen en opvolgen en zo veel meer? Wunderkit van 6Wunderkinder !

Wunderkit is een nieuw platform dat de sterke punten van social media (liken, followen, fan worden, …) combineert met een sterke task manager en workspace. Doordat je alles in één hebt, boost Wunderkit je productiviteit…

Wunderkit-taskmanager-workspace

Task manager anno 2012

2, 3 verschillende agenda’s, je mailbox, een hoop post-its en dan ook nog eens verschillende social mediaprofielen… Information overload dus. Wunderkit tracht dit in te perken door alles samen te brengen in één platform. Nu, Wunderkit is geen mail client of social media netwerk maar het combineert wel de voordelen ervan.

Wunderkit is in een notendop een platform waar iedereen eenvoudig alle ‘projecten van het leven’ kan managen. Dit wilt zeggen dat je zowel een ‘privé-workspace‘ als een ‘professionele workspace’ kan aanmaken, eigenlijk zoveel workspaces als je maar wil… Zo’n workspace bevat 3 onderdelen: dashboard (eventueel publiek), tasks en notes.

Op het Dashboard krijg je zoals altijd een overzicht van status updates, wie online is (binnen je workspace), wie je workspace volgt en de workspace members. Onder Tasks vind je de lijsten en de daarbij horende taken – zowel ‘in progress’ als afgewerkte taken – en kan je taken aanmaken waaraan je labels en personen kan toewijzen. Ten slotte kan je ook aanduiden of die taken een terugkeerpatroon moeten krijgen en kan je een deadline instellen. Onder Notes vind je alle opmerkingen, ideeën, … die de workspace members toegevoegd hebben.

Bij iedere app – dashboard, tasks, notes – heb je bovendien de mogelijkheid iets te liken en te beantwoorden en voor iedere workspace kan je vrienden van je Twitter of Facebook account importeren. Momenteel is het echter nog niet mogelijk om een (publieke) status update van Wunderkit ook te tweeten of te posten op je wall…

Wunderkit, jouw toekomstige workspace?

Wunderkit kan voor vele bedrijven een oplossing zijn. Onlangs vertelde Christopher Barger ons nog dat bedrijven die social media succesvol willen integreren, best opteren voor een social media team. Wel, voor hen is dit een perfecte tool: er komt een reactie binnen, degene die de reactie oppikt, plaatst deze in een workspace onder tasks. Vervolgens kunnen de workspace members samen bespreken hoe ze de reactie gaan beantwoorden waarna er een éénvormig antwoord vanuit de organisatie kan gegeven worden op de reactie.

Maar eigenlijk zal Wunderkit in ieder bedrijf de productiviteit kunnen verhogen. De baas hoeft niet langer een mail te sturen met een opdracht. Hij plaatst deze in de workspace waarna de juiste persoon de taak toegewezen krijgt en kan laten weten wanneer deze voltooid is.

En ook voor bedrijven die geografisch gezien moeilijk samen kunnen zitten, is Wunderkit een mooie oplossing. Via een private workspace kunnen beide bedrijven brainstormen, taken aan elkaar toewijzen, ideeën en reacties oplijsten en daar in real-time op reageren, enzovoort. Veel meetings, mails en brainstorm sessies kunnen dus achterwege gelaten worden en plaatsvinden binnen Wunderkit.

Groot potentieel dankzij cross-platform & cloud

Wunderkit is bovendien cross-platform. Nu ja, momenteel is Wunderkit enkel beschikbaar in de vorige, meer beperkte versie Wunderlist. Maar aangezien Wunderlist ook voor alle systemen en toestellen beschikbaar was (van Linux tot de iPad), mogen we ook van Wunderkit hetzelfde verwachten. Daarnaast wordt alles ook ‘in de cloud‘ geplaatst waardoor alles dus voor al je toestellen automatisch gesynchroniseerd wordt.

Hoewel Wunderkit eigenlijk meer een niche opvult, vermoed ik toch dat het zeer populair kan worden bij het grote publiek. Niet alleen op de werkvloer kan Wunderkit voor verbetering zorgen. Zo kan je via Wunderkit ook makkelijk feestjes organiseren met je hele vriendengroep, vakanties plannen, boodschappenlijstjes opstellen en deze met je meenemen via de smartphone app, enzovoort.

Ten slotte is het ook voor merken en artiesten een meerwaarde. Bands kunnen via Wunderkit aan liedjes en albums werken maar kunnen via het bijhorende dashboard ook met fans praten, hun vragen beantwoorden, updates meedelen, enzovoort. Aangezien ook videofragmenten geïntegreerd kunnen worden, kan Wunderkit dus ook een mooi promotiekanaal zijn voor zowel artiesten als merken.

Wunderkit gaat dus een mooie toekomst tegemoet! Via de Wunderkit website kan je jezelf aanmelden om de bèta te testen. Laat ons dan meteen ook weten wat je er van vindt! Hieronder kan je trouwens de Wunderkit walkthrough eens bekijken en een idee krijgen van hoe Wunderkit ook jouw productiviteit kan boosten!

Executive Summary

Wat? Krachtig task management en workspace platform
En? Zal Wunderkit ook jou productiviteit boosten?

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *