Wonder Wheel: Google’s oplossing voor writers block

Google heeft al veel verschillende producten getest, zowel in zijn zoekmachine als daarbuiten. Het Wonder Wheel is er één uit de oude doos die nog steeds bestaat.

Als je in Google zoekt zijn er enorm veel opties in het menu aan de linkerkant. Het Wonder Wheel kan je daar vinden, hoewel je misschien op ‘meer opties’ moet klikken om het te vinden.


Het Wonder Wheel biedt een zoekbalk, net zoals de standaard zoekmachine. Als je een zoekopdracht ingeeft, krijg je een soort mindmap te zien. Het is net alsof Google voor jou brainstormt: je zoekwoord staat in het midden en daarrond staan relevante zoektermen met een hoog zoekvolume. Je kan dan nog eens doorklikken op één van Google’s voorstellen om het Wonder Wheel uit te breiden.

Wonder wheel

Google Wonder Wheel versus Google Suggest

Natuurlijk doet automatisch aanvullen min of meer hetzelfde. Je typt iets in Google en je krijgt voorstellen van de meest gezochte zoektermen die beginnen met de letter of letters die jij hebt ingegeven. Hier is het uiteraard wel beperkt en krijg je pas meer opties als je een extra letter ingeeft. Het Wonder Wheel is dan misschien iets interessanter als je op zoek bent naar zoekwoorden voor je blog, website of pay-per-click campagnes.

Automatisch aanvullen (of Google Suggest) is beperkt tot zoektermen die beginnen met je zoekwoord, het Wonder Wheel toont zoektermen waar het zoekwoord in eender welke positie staat; er wordt dus geen ranking toegekend aan de zoekwoorden. Bijvoorbeeld ‘nieuwe zoekmachine’ zou niet in automatisch aanvullen voorkomen als je ‘zoekmachine’ hebt getypt.

En zelfs als je er geen nuttige ideeën uit haalt, kan je altijd een blogpost over het Wonder Wheel zelf schrijven!

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *