Wintersportgebieden virtueel bezoeken via Google maps

Woensdag voerde Google een update door van Google maps waardoor je meer dan 90 wintersportgebieden voortaan virtueel kan bezoeken via de Street View feature van Google Maps. Zowel enkele topskigebieden van Europa, als het wintersportparadijs in het hoge noorden van Canada en de Verenigde Staten werden in kaart gebracht.

Het hoge noorden van Canada in beeld

In de eerste plaats diende de upgrade van Google Maps om het hoge noorden van Canada beter in beeld te brengen en de wereld te laten kennismaken met het leven van de plaatselijke bevolking in donkere, noordelijke gebieden zoals Cambridge Bay. Om te weten wat het is om te leven in Canada, kan je bijvoorbeeld door Omingmak Street wandelen en het ijshockey en curling domein bezoeken of meer leren over de Kitikmeot bevolking.

Wintersport gebieden in kaart gebracht

Skigebieden over de hele wereld werden via Google maps in kaart gebracht. Je kan onder meer de skiresorts van Utah en Michigan in de Verenigde Staten bezichtigen, alsook de wintersportgebieden van Columbia, Alberta en Ontaria in Canada virtueel bezoeken. Ook de Europese skiparadijzen gelegen in Zwitserland, Oostenrijk, Noorwegen, Zweden en Spanje zijn via Street View beschikbaar. Erg interessant als je op wintersportvakantie vertrekt en wil weten hoe het gebied eruit ziet. Je kan bijvoorbeeld een kijkje nemen op de pistes van Sölden, één van de populairste skigebieden in Tirol, Oostenrijk.

Skigebied Sölden via Google Maps

Geen live beelden

De beelden van de skigebieden die je te zien krijgt via Google Maps zijn echter geen live beelden. Het is dus niet mogelijk om via Google Maps de sneeuwhoogte in een bepaald skigebied na te gaan of om te bekijken of er verse sneeuw gevallen is.

Executive Summary

Skigebieden in Europa, VS en Canada in kaart gebracht
Bezoek het hoge noorden van Canada en diverse skigebieden over de hele wereld via Google Maps

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *