Winst Google verdrievoudigd !

Google heeft in het laatste kwartaal van 2006 ongeveer drie keer zoveel winst gemaakt als in het laatste kwartaal van 2005.

De nettowinst gedurende die periode bedroeg zo’n slordige 1 miljard dollar, tegenover 372 miljoen dollar gedurende dezelfde periode een jaar eerder. De omzet steeg met 67% tot 3,2 miljard. De cijfers werden door Google zelf bekend gemaakt.

De grote stijging is vooral te danken aan de sterke toename aan advertenties op de zoekmachine (via Adwords). Het laatste jaar heeft Google dan ook weer een nog groter stuk van de online reclame taart naar zich toegetrokken, in het nadeel van z’n grootste concurrenten Microsoft en Yahoo!. Google beseft intussen maar al te goed dat de groei in online reclame de komende jaren niet meer exponentieel zal groeien en legt zich momenteel toe op radioreclame, reclame op billboards, reclame in kranten en tijdschriften en mobile advertising.

Kleine tegenstrijdigheid: na de bekendmaking van de cijfers zakte het aandeel van Google met 3,5%, de aandeelhouders hadden blijkbaar op nog meer gehoopt…

De officiële aankondiging kan je hier vinden.

google jaarcijfers

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *