Wikia search

wikia searchWikia search is live! Eindelijk een Google-alternatief met potentieel? Als je open-source hoog in het vaandel draagt, sterk gelooft in social media en transparantie, dan moet wikia search je gewoon fantastisch liggen.

Kan het nog beter? Jazeker! Een eigen advertising programma in 2008 zodat de search wereld een beetje democratischer, een beetje meer gefragmenteerd wordt. Zou niet slecht zijn. Dat is alvast een trend die ik regelmatig in de voorspellingen in 2008 zie terugkomen: de fragmentatie van uw websitebezoekers. Gaat uw website nog steeds 90% van zijn traffiek via Google aangeleverd krijgen? Naar het schijnt niet.

Terug naar Wikia. Het sociale aspect is leuk: je kan een profiel aanmaken en jouw profiel aan bepaalde de zoektermen relateren. Jouw profiel verschijnt dan ook als er op deze termen gezocht wordt. Je kan uiteraard connecteren met vrienden en businessrelaties. Zo zijn er al een aantal van m’n collega’s geconnecteerd met Matt Cuts, Google’s SEO spreekbuis zeg maar. Veelbelovend allemaal! En het ziet er allemaal nog goed uit ook, en het werkt vlotjes. Nu nog een eigen PPC platform en genoeg aanhangers.

hier alvast mijn profiel: http://alpha.search.wikia.com/profile/profile.html?vuid=323186

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *