Wie kan Google nog stoppen?

Google Logo

Nu Google meer dan 200 miljard dollar waard is, wordt de vraag wie de zoekmachinegigant nog kan stoppen steeds prangender. Bij een bedrijf dat meer waard is dan de drie andere grootste mediabedrijven (Time Warner, Disney en de News Corporation, red.) tesamen zijn groeipijnen onvermijdelijk. Dat stelde Steve Lohr van de New York Times afgelopen weekend. Volgens hem moet Google opletten voor bedreigingen uit drie verschillende hoeken.

Ten eerste neemt Google dit jaar nog 4.000 nieuwe ingenieurs aan. De vraag is hoe het bedrijf de kwaliteit van de inflow van nieuwe werknemers zal kunnen garanderen?

Ten tweede mogen we verwachten dat de machtshebbers van deze planeet steeds meer tegenkanting gaan bieden tegen de almacht van Google. Kijk naar de situatie in China als voorbeeld voor deze politieke inmenging.

Ten derde zit de concurrentie uiteraard ook niet stil. Hoe lang duurt het nog vooraleer iemand anders ontdekt hoe zoeken nog beter kan? De vele nieuwe ontwikkelingen die Google op de markt brengt, zorgen ook voor rechtstreekse concurrentie met grote bedrijven buiten de zoekmachine sector. Denk maar aan de web based office programma’s die duidelijk naar de kroon van Microsoft’s Word en Excel dingen. Google is, zoals trouwe lezers van deze blog weten, ook intensief bezig met de ontwikkeling van een besturingsprogramma voor mobiele telefoons. Ik verwacht dan ook een stevige reactie van de Nokia’s van deze wereld. Tot slot zorgt de aankoop van YouTube voor concurrentie met entertainment giganten. De recente rechtspraken tegen YouTube in verband met de talrijke inbreuken op de auteursrechten spreken in dit geval boekdelen.

Is er eigenlijk wel een gevaar voor Google volgens jullie? En zoja, uit welke hoek zal die dan vandaan komen. Ik gok alvast op de concurrenten als grootste risicofactor.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *