Websites 2x sneller met mod_pagespeed van Google

Het web sneller maken is altijd al Google zijn doel geweest. Jaar na jaar werd het zoeken via hun zoekmachine sneller en sneller met als kers op de taart Google Instant. Na de zoekmachine volgt nu het web zelf. Vorig jaar werd de tool Page Speed al geïntroduceerd, een tool die developpers suggesties geeft om webpagina’s te sneller te maken. Nu komt Google met een nieuwe optimalisatietool: een module voor de Apache HTTP server, genaamd mod_pagespeed.

Mod_pagespeed voert automatisch optimalisaties door zodat developpers en webmasters geen of weinig moeite hebben om webpagina’s te versnellen. De module start met 15 ‘on-the-fly’ optimalisaties die zich richten op verschillende aspecten van webprestaties zoals het optimaliseren van caching, het minimaliseren van client-server round trips en het minimaliseren van de payload grootte. De resultaten zijn veelbelovend: mod_pagespeed reduceert de laadtijd van pagina’s met gemiddeld  50% of meer. Websites worden met andere worden dus 2x (of meer) zo snel. Bekijk hieronder het filmpje waarin de AdWords blog getoond wordt zonder en met mod_pagespeed:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8moGR2qf994&feature=player_embedded[/youtube]

Sommige optimalisaties die manueel moesten gebeuren waren lastig en langdradig om door te voeren. Mod_pagespeed biedt daar dus een oplossing voor. Enkele sterke punten van de module:

  • Veranderingen maken aan de pagina’s gebouwd door een CMS, zonder veranderingen te moeten maken aan het CMS zelf
  • Een afbeelding hercomprimeren wanneer de HTML context ervan verandert om enkel de benodigde bytes te tonen
  • De ‘cache lifetime’ van het logo en de afbeeldingen op je website uitbreiden tot een jaar terwijl je nog steeds de mogelijkheid hebt om deze op ieder moment te updaten.

Mod_pagespeed integreert als een module voor de Apache HTTP Server en het werd ook gelanceerd als open source voor Apache en vele Linux distributies. Google hoopt op de steun van de hosting, developper en webmaster community om mod_pagespeed te verbeteren en het web zo mogelijk nog sneller te maken. Goed nieuws dus voor iedereen: consumenten hebben sneller internet, de pagina’s van adverteerders laden sneller, wat goed is voor SEO aangezien Google de page load van pagina’s rekent als één van de ranking factors. Mod_pagespeed kan dus dat beetje meer zijn om boven je concurrenten te verschijnen in de zoekresultaten en is sowieso al een enorme verbetering voor alle webpagina’s.

Het web sneller maken is altijd al Google zijn doel geweest. Jaar na jaar werd het zoeken via hun zoekmachine sneller en sneller met als kers op de taart Google Instant. Na de zoekmachine volgt het web zelf. Vorig jaar werd de tool Page Speed al geïntroduceerd, een tool die developpers suggesties geeft om webpagina’s te sneller te maken. Nu komt Google met een nieuwe optimalisatietool: een module voor de Apache HTTP server, genaamd mod_pagespeed.

Mod_pagespeed voert automatisch optimalisaties door zodat developpers en webmasters geen of weinig moeite hebben om webpagina’s te versnellen. De module start met 15 ‘on-the-fly’ optimalisaties die zich richten op verschillende aspecten van webprestaties zoals het optimaliseren van caching, het minimaliseren van client-server round trips en het minimaliseren van de payload grootte. De resultaten zijn veelbelovend: mod_pagespeed reduceert de laadtijd van pagina’s met gemiddeld 50% of meer. Websites worden met andere worden dus 2x (of meer) zo snel.

Filmpje

Sommige optimalisaties die manueel moesten gebeuren waren lastig en langdradig om door te voeren. Mod_pagespeed biedt daar dus een oplossing voor. Enkele sterke punten van de module:

· Veranderingen maken aan de pagina’s gebouwd door een CMS, zonder veranderingen te moeten maken aan het CMS zelf

· Een afbeelding hercomprimeren wanneer de HTML context ervan verandert om enkel de benodigde bytes te tonen

· De ‘cache lifetime’ uitbreiden tot een jaar van het logo en de afbeeldingen op je website terwijl je nog steeds de mogelijkheid hebt om deze op ieder moment te updaten.

Mod_pagespeed integreert al seen module voor de Apache HTTP Server en het werd ook gelanceerd als open source voor Apache en vele Linux distributies. Google hoopt op de steun van de hosting, developper en webmaster community om mod_pagespeed te verbeteren en het web zo mogelijk nog sneller te maken. Goed nieuws dus voor iedereen: consumenten hebben sneller internet, de pagina’s van adverteerders laden sneller, wat goed is voor SEO aangezien Google de page load van pagina’s rekent als één van de ranking factors. Mod_pagespeed kan dus dat beetje meer zijn om boven je concurrenten te verschijnen in de zoekresultaten en is sowieso al een enorme verbetering voor alle webpagina’s.

1 Comment

  1. Dorothymat

    27 weeks ago

    wh0cd556225 buy sildenafil
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *