Wavii: de Facebook voor nieuws dat je zelf uitkiest

Wie even genoeg heeft van discussies van bedenkelijk niveau op Facebook, kan misschien terecht bij Wavii. Wavii is een sociaal netwerk dat in april 2012 werd gelanceerd in het Amerikaanse Seattle. Daar waar Facebook zich vooral richt op de relaties tussen je eigen vrienden, zal Wavii je meer op de hoogte houden van het nieuws uit de rest van de wereld. Wavii wordt om die reden ook wel eens de Facebook van het nieuws genoemd. Geen cafépraat of discussies van laag niveau, maar wel kwalitatief nieuws uit de hele wereld.

Wavii kan je ook beschouwen als een kruising tussen Facebook en Twitter. Je hebt namelijk de mogelijkheid om zelf de onderwerpen te kiezen die je wil volgen. Op die manier krijg je op Wavii een nieuwsoverzicht dat je zelf hebt samengesteld, met enkel de onderwerpen die jij interessant vindt.

Op Wavii krijg je niet alleen updates te zien van gerenommeerde nieuwsredacties overal ter wereld, maar je zal bijvoorbeeld ook blogs, tweets en andere relevante artikels kunnen volgen op de site. Indien de titels van de artikels goed zijn, dan zal Wavii ze ongemoeid laten. Maar de dienst gaat ook titels zelf herschrijven. De titel moet namelijk in één oogopslag duidelijk maken waar het artikel over gaat.

Elk artikel wordt ook voorzien van een tag, om ze makkelijk te kunnen catalogiseren. Bovendien maakt de dienst ook een onderscheid tussen originele artikels en duplicaten.

Sociaal netwerk

Wavii is een sociaal netwerk, in die zin dat je kan interageren met andere Wavii-gebruikers. Je kan je mening geven over een artikel, door gebruik te maken van een smiley. Je hebt ook de mogelijkheid om een discussie op te starten over een bepaald onderwerp met andere gebruikers.

Aangezien het gaat om een sociaal netwerk kan je ook mensen volgen en gevolgd worden, net zoals bij Twitter. Op die manier zou je Wavii kunnen beschouwen als Twitter in een Facebook-omgeving.

Verschil met RSS feeds

Het idee achter Wavii is natuurlijk niet nieuw, en doet meteen denken aan RSS feeds. Maar Wavii verschilt met RSS feeds omdat de dienst zelf het web zal afschuimen op zoek naar relevante artikels. Bovendien is de Facebook-achtige feed ook iets gebruiksvriendelijker en socialer ingesteld. Zo zal je bijvoorbeeld bij elk artikel enkele related topics terugvinden.

Inloggen op Wavii kan je doen via je Twitter-account of Facebook-account. Er is ook een gratis app beschikbaar, maar enkel voor Apple-toestellen.

Executive Summary

Wavii
Wavii is een sociale nieuwsdienst, waarbij je nieuwsberichten kan volgen die voor jouw echt belangrijk zijn.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *