Wat stelde Microsoft voor tijdens de keynote op Build 2013?

Nadat grote concurrent Apple begin deze maand zijn plannen voor het komende jaar bekendmaakte op het WWDC 2013, is het nu de beurt aan Microsoft. Naar jaarlijkse gewoonte stelt Microsoft zijn nieuwste producten en diensten voor op het Build Conference. Deze week startte de conference met de traditionele keynote.

De meeste aandacht ging ongetwijfeld naar de update van Windows 8 naar Windows 8.1. Dit nieuws was vooraf ook de meest geanticipeerde en meest verwachte. Windows 8.1 wordt verwacht in augustus/september 2013.

Ondersteuning voor 3D-printen

Eén van de meest verrassende onthullingen is ongetwijfeld dat Windows 8.1 een printknop toevoegt voor 3D-printers.Tijdens de keynote gaf Microsoft al meteen een voorsproefje van nieuwe drivers en API’s, waarmee ontwikkelaars in staat moeten zijn om ontwerpen de kunnen afdrukken via een 3D-pinter.

Bij Microsoft zijn ze bijzonder trots op deze nieuwe functionaliteit. 3D-printen is enorm in opmars de laatste maanden, en Windows 8.1 wordt het eerste platform dat native ondersteuning aanbiedt.

De nieuwe Windows 8.1 heeft ook een aantal gevolgen voor enkele oudere applicaties van Microsoft. Zij krijgen een make-over zodat ze beter passen bij het nieuwe design van Windows 8.1. Zo kregen bijvoorbeeld Xbox Music en de Windows Store een nieuw design. Daarnaast presenteerde Microsoft zoals verwacht ook nog enkele gloednieuwe Metro-apps.

Meer aandacht voor mobiel

Ook Microsoft moet mee met de trend van de laatste jaren. Zo zal het bedrijf zich in de toekomst nog meer gaan richten op tablets en mobiele telefoons. Zo werd bijvoorbeeld het populaire Office 2013 voor mobiele toestellen gepresenteerd.

Een kleine ontgoocheling was het nieuws dat er geen nieuwe update kwam van de Windows Phone. Deze werd nochtans vooraf algemeen verwacht. Er zijn wel enkele kleine veranderingen doorgevoerd in het mobiele besturingssysteem van Windows.

Bing Developer Center

Tot slot werd ook nog aandacht besteed aan Bing, het zoekmachine van Microsoft. Bing evolueert meer en meer van een zoekmachine naar een volwaardig platform. Zo werd het Bing Developer Center voorgesteld, waarin ontwikkelaars aan de slag kunnen om Bing applicaties te kunnen ontwikkelen.

Executive Summary

Microsoft Build 2013
Microsoft stelde deze week nieuwe producten en diensten voor tijdens de keynote van Build 2013.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *